Sikerével az egy meccsel kevesebbet játszó FTC feljött a tabella második helyére, míg a Fehérvár elveszítette veretlenségét.

Hirdetés
Fotó: MTI/MTI Fotószerkesztőség/Kovács Tamás
Kovács Dániel fehérvári kapus gólt kap a labdarúgó OTP Bank Liga 2. fordulójából elhalasztott MOL Fehérvár FC–Ferencváros mérkőzésen a székesfehérvári MOL Aréna Sóstó stadionban 2021. szeptember 22-én. MOL Fehérvár FC-Ferencváros 0-1

OTP Bank Liga, 2. forduló, elhalasztott mérkőzés
MOL Fehérvár FC – Ferencváros 0-1 (0-0)
MOL Aréna Sóstó, 6006 néző, v.: Karakó
gólszerző: R. Mmaee (83.)

MOL Fehérvár FC: Kovács D. – Nego, Fiola, Rus, Stopira, Heister – Makarenko, Szendrei – Dárdai, Nikolics, Jallow (Csoboth, 87.)
Ferencváros: Dibusz – Wingo, Blazic, S. Mmaee, Civic – Laidouni, Zachariassen, Loncar (Besic, 79.) – Uzuni, R. Mmaee, Tokmac (Gavric, 85.)


A mérkőzés első félórájában a Ferencváros birtokolta többet a labdát, a Fehérvár biztos védekezésből próbált gyorsan az ellenfél kapuja elé érni. A folytatásban kiegyenlítetté vált a játék, de a kapukra egyik csapat sem jelentett igazi veszélyt.

Fordulást követően kezdeményezőbb lett a Vidi, miközben a Fradi sem adta fel a támadásokat. Mindkét kapus egy-egy nagy védéssel őrizte kapuját a góltól: Dárdai Palkó lövését Dibusz, Uzuni ziccerét Kovács védte bravúrral.

A 79. percben Loncar helyén Muhamed Besic folytatta – akit a szurkolók nemrégiben a klubtörténet legjobb légiósának választottak –, a 45-szörös bosnyák válogatott futballista hét Angliában töltött év, 2014. május 18-a után lépett újra pályára a Fradiban. A vendégszurkolók meg is ünnepelték a visszatérését, amint az ezen a videón is látható.

A hajrához közeledve megszerezte a vezetést a Ferencváros: Ryan Mmaee Civic szöglete után fejelt a fehérvári kapuba, ezzel el is döntve a találkozót.

Korábban írtuk