Az előző idényben BL-csoportkörös magyar bajnokcsapat a 25. percben Myrto Uzuni góljával szerezte meg a vezetést, a végeredményt pedig a 39. percben Tokmac Nguen állította be. A különbség még nagyobb is lehetett volna, de Uzuni a 92. percben büntetőt rontott.

Hirdetés

A visszavágót egy hét múlva rendezik. Amennyiben a zöld-fehérek továbbjutnak, akkor a harmadik fordulóban a cseh bajnok Slavia Prahával találkoznak, és biztossá válik, hogy egymás után a harmadik évben is a főtáblán szerepelnek majd az egyik nemzetközi kupában.


Bajnokok Ligája, 2. selejtezőkör, 1. mérkőzés
Ferencváros–Zalgiris Vilnius 2-0 (2-0)

Ferencváros: Dibusz – Wingo, Blazic, S. Mmaee, Civic (Vécsei, 91.) – Haratin, Somália – Zubkov (Mak, 69.), Tokmac (Zachariassen, 69.), Uzuni – R. Mmaee. Vezetőedző: Peter Stöger
Zalgiris: Gertmonas – Mikoliunas, Ljubisavljevic, Tatomirovic, Bopesu – Onazi (Kuklys, 84.), Gamakov (Kis, 59.), Verbickas – Kyeremeh (Karamarko, 59.), Tadic (Sylvestr, 65.), Videmont. Vezetőedző: Vladimir Cheburin

Korábban írtuk

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Türelmes labdajáratással kezdődött a találkozó, a csapatok nem estek egymásnak rögtön a mérkőzés elején. Végül a 10. percben jött az első Fradi-helyzet: Miha Blazic adott hajszálpontos labdát a jól helyezkedő Uzuninak, ám az albán támadó okosan helyezett lövése a felső lécen csattant. Pár perccel később Tokmac Nguen került helyzetbe Oleksandr Zubkov passza után, ám kísérletét blokkolták a védők.

A 22. percben egy gyors kontrát vezettek a hazai zöld-fehérek: Ryan Mmaee egy szép csellel előbb lerázta az emberét, majd jól ugratta ki a mellette felfutó Zubkovot, akinek azonban a ziccerét Edvinas Gertmonasnak sikerült kivédenie.

Két perccel később viszont már nem volt ellenszere a Zalgirisnek. Ismét Ryan Mmaee verte át a védőjét a tizenhatos előterében egy remek csellel, majd ezúttal Myrto Uzunit hozta nagy helyzetbe, és az előző körben, a Prishtina ellen mesterhármast szerző játékos ki is lőtte laposan a bal alsó sarkot (1-0).

A 32. percben a vendégek is megvillantak, de Francis Kyeremeh próbálkozását Dibusz Dénes magabiztosan fogta. 

A másik oldalon Zubkov cselezte le magát az alapvonalig, de a kapu előtt elsuhanó labdájába senki nem tudott beleérni. Nem volt megállás, rögtön jött a következő helyzet. Ez az akció Zubkovtól indult, aki remekül ívelt a beinduló Ryan Mmaee fejére, ám az ő kísérletét a litván kapus ki tudta védeni.

A sok helyzet végül újabb (ráadásul nagyon szép) Fradi-gólt eredményezett: Tokmac indult meg a kezdőkörből, és a norvég támadó tizenhatos előtt meglőtt labdája utat talált a litván kapuba (2-0).

A második játékrész rögtön egy Ryan Mmaee-fejessel kezdődött, ám a kísérlete elment a kapu fölött. Ezt követően a vendégek próbáltak ritmust váltani, és többször el is jutottak a kapuig, igaz, komoly helyzet egyik alkalommal sem alakult ki Dibusz kapuja előtt.

A 60. percben Tokmac lágy beadását Ryan Mmaee fejelte fölé. Pár perccel később Zubkov ívelt át a jól érkező Eldar Civic elé, aki futtából lőtte el a labdát, ám célt tévesztett.

Nem sokkal később Uzuni kapott remek indítást, ám Gertmonas jól lépett ki a kapujából. A 82. percben a saját térfeléről induló Franck Boli kapott remek indítást, az elefántcsontparti támadó a kaputól 30 méterre eltolta a labdát a kirontó litván kapus mellett, aki el is találta támadót, ám a bíró sípja általános meglepetésre néma maradt…

Azonban jött rögtön a újabb Fradi-akció, ezúttal Boli volt az előkészítő, aki jól ugratta ki Zachariassent, ám a Rosenborgtól a napokban igazolt középpályás lövésében nem volt elég erő. Három perccel később Boli ezúttal fejjel veszélyeztetett, de nem talált kaput.

Az utolsó percekben egy kezezés miatt egy 11-est is kiharcolt a Fradi, ám az egyébként magabiztos ítéletvégrehajtó Uzuni bal sarokba tartó lövését bravúrral védte a vendégkapus.

Így maradt az eredmény, a Fradi kétgólos előnnyel utazhat a visszavágóra.