Hirdetés
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Zöld-fehér díszkivilágítás a Puskás Arénán 2020. november 3-án. A nemzeti stadionban fogadta a Ferencváros az olasz bajnok Juventust Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen november 4-én

Hamar megszerezte a vezetést a vendég Juventus a Puskás Arénában rendezett mérkőzésen. A 7. percben Cuadrado kapott egy remek indítást, a torinóiak hetese az alapvonal közelébe érve centerezett, középen érkezett Morata, aki az üres kapuba gurított (0-1). Azonnal jöhetett volna a hazaiak válasza, de Lovrencsics beadását a kivetődő Szczesny ütötte ki, majd a tizenhatos sarkánál lövésre készülő Botka elől az utolsó pillanatban tisztáztak.

A 12. percben Zubkov okosan játszotta meg a lendületből érkező Lovrencsicset, a csapatkapitány középre passzolt, ahol érkezett Isael, de lövése elkerülte a kaput. A Fradi egy pillanatra sem állt le, többször is remek összjátékot követően sikerült lövőhelyzetbe kerülni, de előbb Tokmac, majd Somália sem találta el az olasz kaput.

A Ferencváros a meccs elején bekapott gyors gól után magasabb fokozatra kapcsolva felvette a versenyt a világsztárokat felvonultató torinói együttessel. Szerhij Rebrov csapata nem egyszer komoly zavart okozott az olasz védelemben.

A félidő felén túllépve Lovrencsics kapott remek labdát – nem először az első játékrészben –, majd igazítás nélkül passzolt tizenhatos vonalánál érkező Zubkovnak. Az ukrán játékos lőni is tudott, de nem találta el Szczesny kapuját.

A 35. percben Ronaldo ugratta ki Moratát, a spanyol egy az egyben vezette Dibuszra, de nem lőtt, hanem inkább passzolt a portugálnak, akit a lövés pillanatában a nagyszerűen becsúszó Blazicnak sikerült szerelnie. A szlovén válogatott védőt joggal tapsolta meg a Puskás Aréna közönsége a szépségdíjas mentésért.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
A ferencvárosi Olekszandr Zubkov és Cristiano Ronaldo a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában játszott Ferencváros- Juventus mérkőzésen a Puskás Arénában 2020. november 4-én

A félidőben Szerhij Rebrov nem változtatott, míg Andrea Pirlo belenyúlt csapatába: Arthur helyét Bentancur vette át.

A fordulás után rögtön az első percben Dvali volt szabálytalan Ronaldóval szemben, a portugál 22 méterről vette célba a Ferencváros kapuját, de Dibusz könnyedén hárított. Az 53. percben Ramsey maradt a földön, jött az orvosi stáb, de Pirlo nem kockáztatott, inkább lecserélte a walesit, akinek helyét az amerikai McKennie vette át.

A 60. percben növelte előnyét a Juve: egy szépen végig vitt támadás után Morata belőtte önmaga, egyben csapata második gólját (0-2). Öt perccel később harmadik cserelehetőségét is kihasználta az olasz együttes: a duplázó Moratát Paulo Dybala váltotta.

Szerhij Rebrov azonnal reagált Andrea Pirlo húzására: Botka helyére Heister érkezett.

A 73. percben a Fradi a saját tizenhatosán belül adta el a labdát, a frissen beszálló Dybala pedig kihasználta ezt (0-3). A hazai csapatba ezután két friss támadó érkezett: Isael helyett Boli, Tokmac helyett Mak állt be.

Pirlo is két újabb játékost küldött a pályára: Chiesat Bernardeschi, Cuadradót Frabotta váltotta. Szerhij Rebrov az utolsó tíz percre pályára küldte Myrto Uzunit is, aki Zubkov helyét vette át. Egy perccel később a Juventus negyedszer is betalált: egy labdaeladás után Dybala lőtt, Dibusz belekapott az argentin próbálkozásába, a visszafutó Dvali ugyan még elérte a labdát, de nem tudott menteni, a labda a felsőlécről a hálóban kötött ki (0-4).

A 90. percben Sigér próbálkozott a tizenhatoson kívülről, de nem találta a jól a labdát, ami a csereként beálló Myrto Uzuniról szerencsére pont Boli elé került, aki először Szczesnybe lőtt, de a kipattanót már értékesítette (1-4).

A Ferencváros nagyot küzdött, helyenként szépen játszott, de a második félidőben az olaszok – kegyetlenül kihasználva a hazai hibákat – három gólt lőve eldöntötték a három pont sorsát. A Fradi szépítő gólja ugyanakkor, amit tombolva ünnepelt a Fradi-tábor, teljesen megérdemelt volt.


UEFA Bajnokok Ligája, G csoport, 3. forduló

Ferencváros–Juventus 1-4 (0-1)
Budapest, Puskás Aréna, 20 ezer néző., v.: Orel Grinfeld
Gólszerzők: Boli (90.), illetve Morata (7., 60.), Dybala (73.), Dvali (81. – öngól)

FTC: Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Dvali, Botka – Sigér, Haratin, Somália – Zubkov (Uzuni, 80.), Isael (Boli, 73.), Tokmac (Mak, 73.) Vezetőedző: Szerhij Rebrov
Juventus: Szczesny – Cuadrado (Frabotta, 77.), Bonucci, Chiellini, Danilo – Ramsey, Arthur (Bentancur, a félidőben), Rabiot – Chiesa (Bernardeschi, 77.), Morata, Ronaldo Vezetőedző: Andrea Pirlo


A G csoport állása:
1. FC Barcelona 9 pont
2. Juventus 6
3. Dinamo Kijev 1
4. Ferencváros 1

Korábban írtuk