Fotó: shutterstock.com, illusztráció
Hirdetés

Csirke Ferenc szövetségi kapitány együttese a szombati csoportkörben 21-15-ös vereséget szenvedett az oroszoktól, majd kellemes meglepetésre 22-15-re verte a franciákat, így csoportmásodikként bejutott a negyeddöntőbe.

A Nagytemplom előtt felépített alkalmi pálya körül a nagy hőség ellenére vasárnap is több százan buzdították a nemzeti csapatot. A Demeter Attila, Halász Ákos, Ivosev Tamás, Mohácsi Máté összeállítású gárda 3-3-ig állta a sarat az esélyesebb litvánok ellen, ám néhány perccel később már 14-5 állt az eredményjelzőn. A rivális innentől már nem engedte ki a kezéből a győzelmet, és 1 perc 10 másodperccel a rendes játékidő vége előtt elérte a 21 pontot, ezzel véget vetve a küzdelemnek.

A női válogatott 15.35 órakor találkozik a spanyolokkal a negyeddöntőben.

Az olimpiai programban jövőre, Tokióban bemutatkozó 3×3-as kosárlabdában tíz percig vagy 21 pontig tart a mérkőzés, melyet egy palánkra vívnak a háromfős (egy cserelehetőséggel rendelkező) csapatok. Minden dobás egy pontot ér, kivéve a körgyűrűn kívülieket, amelyekért két pont jár. A meccsenkénti egy időkérésnél csak a játékosok lehetnek jelen, a szövetségi kapitány nem.