Fotó: MTI/EPA/Getty Images/Michael Steele
Thomas Tuchel, a Chelsea vezetőedzője csapatának edzésén. Lőw Zsolt a londoniaknál is tagja volt a stábjának
Hirdetés

Erről szombati hivatalos bemutatásakor beszélt a német tréner, aki a pénteken közös megegyezéssel távozott Julian Nagelsmannt követi a kispadon.

– A stábom sem volt felkészülve arra, hogy minden ilyen gyorsan történik majd, köszönet jár a családtagoknak is a rugalmasságukért. Arno Michel és Lőw Zsolt is velem tart, velük már több mint tíz éve dolgozom együtt. És szeretném még Anthony Barryt is idecsábítani, ő jelenleg még a Chelsea alkalmazásában van – fogalmazott a 49 éves Tuchel, aki legutóbb, Lőw Zsolttal együtt, a Chelsea-nél dolgozott, 2021-ben Bajnokok Ligáját nyert a londoni együttessel, korábban pedig a Paris Saint-Germaint irányította magyar kollégájával együtt.

Négy évtized után dolgozik újra magyar edző a Bayern Münchennél. Az első magyar Bayern-tréner 1921-től Kürschner Izidor volt, az elmúlt száz évben még Weisz Leo, Konrád II. Kálmán, Dombi Richard, Schaffer Alfred, Lóránt Gyula, az Aranycsapat kiválósága és Csernai Pál kapott lehetőséget. Csernai több mint négy éven át, 1983 májusáig irányított a bajoroknál.

A német szakember és stábja először hétfőn tart edzést a bajoroknál.

A klub szombati sajtótájékoztatóján Oliver Kahn vezérigazgató és Hasan Salihamidzic sportigazgató még egyszer megindokolta Nagelsmann távozását.

Korábban írtuk

– Kötelező feladatunk, hogy biztosítsuk a szakmai sikereket – mondta Kahn, hozzátéve, hogy a lépés a részükről jól átgondolt és nem pánikszerű volt.
– Tudom, hogy nem volt népszerű a döntésünk – fogalmazott Salihamidzic, aki szerint a vezetőség állandó teljesítmény-ingadozást látott a csapatnál, és a „teljesítménygörbe folyamatosan lefelé ment” , ezért cselekedtek.

A két vezető szerint az edző és a csapat között már nem volt a megfelelő harmónia.
Tuchellel kedden vették fel a kapcsolatot, a szakember két évre, 2025. június 30-ig kötelezte el magát. A szakember először a jövő szombati csúcsrangadón vezeti majd a Bundesligában címvédő Bayern Münchent, az ellenfél korábbi csapata, a jelenleg listavezető Borussai Dortmund lesz. A BL negyeddöntőjében a Manchester City vár a bajorokra, míg a Német Kupában a Freiburg lesz az ellenfél a nyolc között.