Fotó: MTI/EPA/Friedemann Vogel
A szlovák Ivan Schranz (j) az ukrán Anatolij Trubin (k) kapujára lõ a németországi labdarúgó Európa-bajnokság E csoportjának második fordulójában játszott Szlovákia-Ukrajna mérkõzésen a düsseldorfi Merkur Spiel Arénában 2024. június 21-én.
Hirdetés

A szlovákok kezdték jobban a mérkőzést, de a második félidőben fordítottak az ukránok, ezzel megszerezték első sikerüket a kontinensbajnokságon és életben tartották reményüket a nyolcaddöntőbe jutásra.

A mérkőzés elején a továbbjutásért játszó szlovákoknak adódtak komoly lehetőségeik, Anatolij Trubinnak pedig kétszer is nagyot kellett védenie, de a 17. percben már ő sem tudott segíteni. A tornát vereséggel kezdő ukránok rákapcsoltak, és a 34. percben csak a kapufa akadályozta meg őket az egyenlítésben.

A fordulás után is támadásban maradtak az ukránok, és viszonylag hamar betaláltak. A fölényük továbbra is kitartott, előbb ismét a kapufát találták el, majd a 80. percben Roman Jaremcsuk szép labdaátvételét és villanását követően már náluk volt az előny. A hajrában a szlovákok próbáltak egyenlíteni, de újabb találat nem született.

A két csapat most találkozott először világversenyen, korábban háromszor az ukránok, kétszer a szlovákok nyertek, három alkalommal pedig döntetlennel végződött a mérkőzésük.

Korábban írtuk

A szlovákok az E csoport szerdai zárófordulójában a románokkal, míg az ukránok a belgákkal néznek szembe.