Fotó: MTI/Kovács Tamás
Budapest, 2021. szeptember 30. A ferencvárosi Myrto Uzuni (b) és Andrés Guardado, a spanyol csapat játékosa a labdarúgó Európa-liga csoportkörében, a G csoport második fordulójában játszott Ferencvárosi TC – Real Betis mérkőzésen Budapesten, a Groupama Arénában 2021. szeptember 30-án. MTI/Kovács Tamás
Hirdetés

Európa-liga, G csoport, 2. forduló:
Ferencváros-Real Betis (spanyol) 1-3 (1-1)
Groupama Aréna, 16 759 néző, v.: Roi Reinshreiber (izraeli)
gólszerzők: Uzuni (44.), illetve Fekir (17.), Wingo (76., öngól), Tello (95.)

Ferencváros: Dibusz – Wingo, Blazic, S. Mmaee, Botka (Zubkov, 81.), Civic – Vécsei, Laidouni – Zachariassen (Tokmac, 61.) – R. Mmaee, Uzuni. Vezetőedző: Peter Stöger
Real Betis: Rui Silva – Montoya, Pezzella, Bartra, Álex Moreno – Akouokou (Rodríguez, 57.), Guardado – Rodri (Roberto González, 81.), Fekir, Joaquín (Tello, 57.) – Borja Iglesias (Willian José, 57.). Vezetőedző: Manuel Pellegrini

A Ferencváros a statisztikák alapján Európa egyik legjobb formában lévő csapatát látta vendégül, ugyanis a Betis idei 34 tétmérkőzésén mindössze három vereséget szenvedett, az öt nagy bajnokságot tekintve pedig ezzel az élen áll, megelőzve például a Bayern Münchent (4) és a Real Madridot (5).

A Groupama Arénában kiváló volt a hangulat, nem csupán a hazai, de a szép számban érkező vendégdrukkerek is végigszurkolták a meccset. A hazai szurkolók egy molinóval üzentek az Európai Labdarúgó Szövetségnek is : „UEFA: kettős mérce egyenlőség helyett, ez nem sportszerű” – írták angolul.

Korábban írtuk

A 17. percben került először helyzetbe a Real Betis, és sajnos rögtön gól lett: a világbajnok francia Nabil Fekir szépen pörgette fel a jobbról betett labdát a védők között, ezzel tisztára játszva magát, majd közvetlen közelről jobbal lőtt a hazai kapuba (0-1). A kapott gól után magasabb fokozatra kapcsolt a Fradi, de előbb Vécsei bombája vágódott le, majd Ryan Mmaee elől tisztáztak.

Szűk negyed órával a játékrész vége előtt egy jobboldali szöglet után Samy Mmaee emelkedett, de a fejesét védte Rui Silva. A 35. percben egy Betis-szöglet után Dibusz Dénes védett hatalmasat.

A 43. percben Vécsei passzolt Civicnek, aki egy igazítás után ragyogóan tekert középre, ahol Ryan Mmaee a védőjét megelőzve csúsztatott, de nem találta el a kaput. Egy perccel később Uzuni szerzett labdát Pezzellától az ellenfél tizenhatosának előterében, majd zseniálisan tekert a kapuba (1-1).

A második játékrész elején a magyar bajnok beszorította a La Liga legutóbbi idényének hatodik helyezettjét, érzékelte is a bajt Manuel Pellegrini, a spanyolok vezetőedzője, aki az 57. percben egyszerre hármat cserélt. A játék ezután kiegyenlítetté vált, majd a spanyolok egy szöglet utáni szerencsés öngóllal másodszor is előnybe kerültek – a labda Henry Wingóról került Dibusz kapujába (1-2).

A mérkőzés hajrájában a Fradi mindent megtett az egyenlítésért – egy szögletnél még Dibusz is előrement fejelni, de nem sikerült másodszor is egalizálni, ugyanakkor a Betis a hosszabbítás utolsó másodperceiben Tello révén harmadszor is betalált, így végül 3-1-re győzött.

A Fradi, ha nem is játszott hiba nélkül, megérdemelte a szurkolók vastapsát, hiszen a csapat óriásit küzdött, Laidouni vagy az egész pályát bejátszó Uzuni révén pedig volt néhány egészen kiemelkedő teljesítmény is a hazaiaknál.

Az FTC október 19-én a rosszabb gólkülönbsége miatt sereghajtó Celtic Glasgow otthonában folytatja szereplését a második számú európai kupasorozatban.