Fotó: Fradi.hu
Hirdetés

A csoportot a német csapat nyerte, így nyolcaddöntőbe jutott, mögötte a spanyol Real Betis másodikként szintén továbblépett, míg a harmadik skót Celtic Glasgow a Konferencia-ligába került át.

Európa-liga, G csoport, 6. (utolsó) forduló:
Ferencváros-Bayer Leverkusen (német) 1-0 (0-0)
Groupama Aréna, 12 127 néző, v.: Kirill Levnyikov (orosz)
gólszerző: Laidouni (82.)

Ferencváros: Dibusz – Botka, Blazic, S. Mmaee, Kovacevic, Zubkov (Cabraja, 88.) – Zachariassen (Somália, 70.), Laidouni, Loncar (Vécsei, 81.) – Uzuni, Tokmac Nguen (R. Mmaee, a szünetben)
Bayer Leverkusen: Lunyev – Recosz, Kossounou, Tapsoba (Tah, a szünetben), Sinkgraven – Aranguiz (Frimpong, 71.), Palacios (Andrich, 63.) – Amiri – Bellarabi (Diaby, 71.), Alario (Adli, 81.), Paulinho

82. perc: Uzuni kisszöglete után Zubkov bal oldali beadását Laidouni az ötös bal sarkáról a rövid sarokba fejelte (1-0).

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Aissa Laidouni, a ferencvárosi gól szerzője (b) az Európa-liga csoportkörében, a G csoport hatodik fordulójában játszott mérkőzésen a Groupama Arénában 2021. december 9-én. Ferencváros-Bayer Leverkusen 1-0

A hazai szurkolók annak ellenére élőképpel, némi pirotechnikai bemutatóval és kiváló hangulattal várták kedvenceiket, hogy a mérkőzésnek már nem volt tétje a presztízsen kívül, mivel az eredménytől függetlenül biztos volt, hogy a német csapat csoportelsőként, míg a magyar bajnok negyedikként zár.

A zöld-fehér játékosok is elszántan kezdtek, az első helyzetet is ők hagyták ki – egy labdaszerzés után Tokmac húzott kapura, de a kilépő vendégkapus nagyszerűen szerelte. A német rivális is felszabadultan futballozott, így nyílt sisakos küzdelem alakult ki, mindkét fél előtt adódtak lehetőségek, Dibusznak bő negyedóra elteltével bravúrral kellett védenie. A játékrész derekánál a Bayer-játékosok magukhoz ragadták az irányítást, de csak egy meg nem adott gólra futotta tőlük.

A meccsen szüntelenül éneklő hazai szurkolók közben azzal emlékeztek a napokban elhunyt énekesre, az ízig-vérig fradista Kóbor Jánosra, hogy az Omega Gyöngyhajú lány című számát is dalolták.

A folytatásban ismét energikusabban vetette magát a küzdelembe a Ferencváros, de ígéretes támadásai végén rendre hiba csúszott az utolsó passzokba, így komoly helyzet nem alakult ki. A Leverkusen gyors ellenakciói viszont kifejezetten veszélyesek voltak, Dibusznak több nagy védése is volt, tulajdonképpen az ő bravúrjainak köszönhette a magyar együttes, hogy nem került hátrányba, bár a három belső védő teljesítménye is átlagon felüli volt.

A vendégek kihagyott helyzetei számukra megbosszulták magukat, mert Laidouni fejesgólja végül győzelmet ért az FTC-nek.

Forrás: UEFA.com
Korábban írtuk