Bohus Richárd a 18., Kozma Dominik pedig a 21. helyen zárt, ezzel egyikük sem jutott be az elődöntőbe 100 méter gyorson szerdán, a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon.

A vb egyik legnépesebb számára 119-en neveztek, igaz, néhányan végül nem álltak rajtkőre.

A magyarok közül Bohus az utolsó előtti, azaz a tizenegyedik futamban kapott helyet. A 24 éves békéscsabai versenyző a szélső, 9-es pályán kifejezetten jól kezdett, s a fordulót követően ugyan visszaesett, egy nagy hajrával, egyéni legjobbjától csupán egyetlen századdal elmaradva 48.87 másodperccel az ötödik lett.

Ezt követően a közönség új kedvence, Kozma Dominik állt a rajtkőre, a 26 éves úszó a vasárnapi nyitónapon a bronzérmet nyert 4×100 méteres gyorsváltó első tagjaként ért el országos csúcsot, majd kedden 200-on – ahol fantasztikus versenyzéssel hatodik lett – Cseh László 2009-es hazai rekordját javította meg.

Kozma a 8-as rajthelyről indulva negyedikként fordult a második 50-re, s végül Bohus idejéhez képest két századdal rosszabbat, 48.89-et úszott, ezzel hetedik lett a futamában.

Joó Sára 28.91 másodperces egyéni csúccsal a 33. helyen végzett 50 méter háton szerdán. 

A 22 éves magyar versenyző négy századot faragott az idei, Debrecenben rendezett országos bajnokságon elért eddigi legjobb idejéből, ezzel futamában az ötödik lett.

„Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült így reggel megúsznom a legjobbamat, ez volt a célom” – értékelt Joó Sára, majd megjegyezte, a közönség és a hangulat pluszt adott az úszásához.

Sós Dániel 22. helyen zárt, így nem jutott elődöntőbe 200 méter vegyesen szerdán.

Sós Csaba szövetségi kapitány 18 éves, junior világbajnoki ezüstérmes fia 2:01.54 perces eredménnyel ért célba, ez bő egy másodperccel rosszabb egyéni legjobbjánál.

„Egyáltalán nem vagyok elégedett, az idő nem tükrözi az elvégzett edzésmunkát, ezért csalódott vagyok. Szerettem volna menni még egy kört” – értékelt Sós, aki elmondta, hogy az érettségi mellett is nagyon keményen dolgozott, ám ez ezúttal nem jött ki.

„A gyorson ment el, általában egész jó hajrám van, de most ez se jött, a frissesség hiányzott a végén” – tette hozzá.

MTI