Fotó: ShutterStock/Salty View
Hirdetés

„Tokió minden idők legfelkészültebb rendező városa, ahol különösen nagy figyelmet fordítanak a sportolókra” – mondta a német sportvezető Lausanne-ban. Bach ismét hangsúlyozta, hogy a japán fővárosban a koronavírus-járvány ellenére biztonságos körülmények között zajlanak majd a versenyek, nem veszélyeztetik a helyiek egészségét, és minden résztvevő teljes magabiztossággal utazhat a helyszínre.

Hozzátette, mindenki biztos lehet benne, hogy az idei olimpia a sportolókról fog szólni, és a versenyzők, valamint a japán emberek remekül érzik majd magukat az esemény ideje alatt, július 23. és augusztus 8. között.

Bach korábban azt mondta, hogy az olimpián szereplő 10 500 sportoló nyolcvan százaléka be lesz oltva július második feléig, csütörtökön pedig arra buzdította az olimpikonokat, hogy amennyiben módjukban áll, kérjék a vakcinát.

„Használják ki az alkalmat, ha megkaphatják az oltást, mert ez növeli a biztonságot mindenki számára” – fogalmazott.

Korábban írtuk

A NOB operatív igazgatója, Lana Haddad elmondta, szükség lesz a sportolók beleegyező nyilatkozatára ahhoz, hogy a japán szervezőket mentesítsék a koronavírusos esetekkel kapcsolatos felelősség alól, de ilyen egészségügyi mellékletet minden jelentős sportesemény nevezési lapja tartalmazott korábban is.

Kevesebb mint két hónappal a rajt előtt a járvány nem mutatja az enyhülés jeleit Japánban, ezért a kormány Tokióban és más területeken június 20-ig meghosszabbítja a rendkívüli állapotot. A lassan haladó oltási program miatt még csak a japánok kevesebb mint öt százaléka kapta meg a vakcinát.