Fotó: facebook.com/Magyar Kajak-Kenu Szövetség
Hirdetés

A leghosszabb távon, a kajakosoknál Noé Bálint érdekes verseny végén bizonyult a legjobbnak. A Budapesti Honvéd sportolója végig az élbolyban haladt, amely kezdetben hétfős volt, majd ötfősre olvadt, aztán az utolsó körben az élre állt, és a hajrát is jól bírva elsőként ért be a célba.

Ezzel azonban még nem volt vége, üldözői közül ugyanis a portugál Fernando Pimenta – aki később azt reklamálta, hogy nem hallotta az utolsó körre figyelmeztető csengetést – tovább evezett, mivel azt hitte, még egy kör hátravan, s a biztonság kedvéért Noé, valamint a fehérorosz Aleh Jurenyija is vele tartott. A trió megtett még egy 1000 méteres kört, sőt, a végén a portugál és a magyar sprintelt is, és szinte egyszerre értek be újra a célba. Később azonban kiderült, hogy az eredeti sorrend volt érvényes, tehát a ráadás kört csak tévedésből tették meg, így Noé lett az Európa-bajnok.

Ezüstérmet szerzett Fodor Nicholas a férfi kenusok 5000 méteres versenyében a poznani kajak-kenu Európa-bajnokság vasárnapi versenynapján.

Az MTK 19 éves, Eb-újonc sportolója, Fodor Nicholas a címvédő és világbajnok német Sebastian Brendel mögött második helyen ért célba.

Korábban írtuk