Fotó: fradi.hu
Hirdetés

OTP Bank Liga, a 20. fordulóból elhalasztott mérkőzés:
Újpest FC–Ferencváros 0-1 (0-1)
Szusza Ferenc Stadion, zárt kapuk mögött, v.: Berke
gólszerző: Boli (7.)
Kiállítva: Burekovic (92.)

Újpest: Pajovic – Balázs B., Heris, Ristevski, Burekovic – Nwobodo, Onovo (Koszta, 85.) – Simon (Perosevic, 79.), Rácz (Zsótér, 64.), Pauljevic (Calcan, 64.) – Novothny
Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Botka, Civic – Sigér (Vécsei, 89.), Haratin – Zubkov (Skvarka, 83.), Isael, Tokmac (Somália, 68.) – Boli (Sihnevich, 83.)

Az Újpest álmos adogatásával kezdődött a mérkőzés, majd a Ferencváros a 7. percben a találkozó első helyzetéből megszerezte a vezetést: gyors összjáték után, Isael passzát követően Boli 19 méterről, középről már üresen lőhetett a jobb alsóba. 

Gyorsan vezetést szerzett a Fradi Újpesten

Tokmac⏩Isael⏩Boli⚽️Támadói könnyed összjátéka után már a meccs elején megszerezte a vezetést a Fradi a derbin.Élőben:👉 https://bit.ly/2TGqbOU

Gepostet von M4Sport am Mittwoch, 27. Mai 2020

A folytatásban a ritmust olykor felpörgető vendégek Boli kiugratásaival veszélyeztettek, eközben az egyre inkább magára találó hazai együttes Simon lövéseivel – a szélső a 26. percben távolról a lécet találta el – keltett zavart Dibusz kapuja előtt.

Korábban írtuk

A szünet után is nyílt maradt a játék, a korábbinál magasabb sebességi fokozatba kapcsoló Újpest húsz percen át irányított, de lehetőségeit nem tudta egyenlítésre váltani. A Ferencváros idővel átvette a kezdeményezést, teljesen ellenőrzése alatt tartotta a meccset. 

A hajrában egy újpesti szabadrúgás után Burekovic felrúgta Lovrencsicset a vendégek 16-osánál, ezért megkapta második sárga lapját, és idő előtt mehetett az öltözőbe.

Ahogy ősszel, úgy ezúttal is Franck Boli egyetlen találata döntötte el a fővárosi derbit. A Ferencváros ezzel a találkozóval utolérte a mezőnyt a meccsek számát tekintve, és az éllovas előnye a tabellán immár kilenc pontra nőtt a második helyezett MOL Fehérvárral szemben. Az Újpest rossz sorozata tovább folytatódott a Ferencváros ellen: a lilák 2015 december közepe óta nem tudták legyőzni a zöldeket.

Edzői nyilatkozatok (forrás: ulloi129.hu)

Nebojsa Vignjevic: Úgy gondolom, a játékosaim a legjobbjukat nyújtották, a bekapott gól után mi játszottunk jobban, sok helyzetet alakítottunk ki. Sajnálom, hogy ezeket nem úgy használtuk ki, ahogy kellett volna, de próbálkoztunk, nyomtunk, ami nagyon nehéz a Ferencváros ellen, hogy 90 percig nyomj ellenük. Sajnos bekaptuk a gólt, és ha nem találsz be, nem számíthatsz arra, hogy pontot, pontokat kapsz. A hozzáállás az elejétől kezdve jó volt, a hibák pedig benne vannak a fociban. A folytatásban úgy kell játszanunk, ahogy ma este, és fontos, hogy gólokat kell szereznünk és fegyelmezettek legyünk. Mindent meg kell tenni a pontszerzésért, nem lesz könnyű három naponta pályára lépni.

Szerhij Rebrov: Voltak lehetőségeink a második gól megszerzésére, leginkább kontratámadásokból a második félidőben. Jól kezdtünk, sikerült gólt szereznünk. Nem könnyű itt játszani, minden elismerésem Nebojsa Vignjevicnek, nagyon jól felkészítette a csapatát, ugyan nem lőttek gólt, de focizni szerettek volna. De mi betaláltunk, helyzeteket is kialakítottunk, így megérdemeltük a győzelmet. Nem érdekel, hogy 9 pont az előnyünk, az utolsó nyolc meccsre kell koncentrálnunk, főleg a következőre. Profik vagyunk, ez az életünk, hogy mérkőzésről mérkőzésre készüljünk.

Forrás: mlsz.hu