Fotó: MTI/Kovács Tamás
Hirdetés

OTP Bank Liga, 23. forduló:

Ferencváros-Kisvárda Master Good 2-1 (0-1)
Groupama Aréna, 6727 néző, v.: Pintér
gólszerző: Boli (58.), Tokmac Nguen (91.), illetve Bumba (31. – 11-esből)

Ferencváros: Dibusz – Wingo, Blazic, Kovacevic, Civic – Laidouni, Esiti (Marquinhos, a szünetben; Besic, 95.) – Auzqui (Zubkov, 59.), Zachariassen (Gavric, 80.), Tokmac Nguen – Bassey (Boli, a szünetben)

Kisvárda: Dombó – Peteleu, Prenga, Cirkovic, Leoni – Melnyik, Zlicic (Gosztonyi, 88.) – Camaj (Navratil, 72.), Ötvös, Bumba (Asani, 72.) – Mesanovic (Makowski, 83.)

Korábban írtuk

Kemény játékkal indult a találkozó, különösen a vendégek szerelési kísérletei bizonyultak túlontúl határozottnak. A kapuk az első félidő derekáig nem forogtak különösebb veszélyben, ekkor a zöld-fehérek kapuja előtt alakult ki több lehetőség is, ám Dibusz Dénes állta a sarat. Fél óra után azonban már ő sem tudott segíteni, kezezésért videóbírós elemzés után megítélt büntetőből Bumba precíz lövéssel volt eredményes.

A bekapott gól visszavetette az addig is halványabban futballozó fővárosiakat. A szünetig változatlanul Dibusz tartotta az eredményt.

A fordulást követően jelentősen javult a szünetben kettős cserét végrehajtó Ferencváros játéka, átvette a kezdeményezést, ez pedig egy végletekig kijátszott ziccer nyomán egyenlítést ért. Ezután is fölényben játszott a címvédő, ami a ráadásban Tokmac Nguen szemfüles és higgadt megoldásával vezető gólt eredményezett.

A megszerzett három pont azt jelenti, hogy a Ferencváros – amely a tavaszi hazai bajnoki mérkőzései közül először győzött – előnye a Puskás Akadémia és a Kisvárda előtt öt pont a tabella élén.

Eredmények, 23. forduló:
ZTE FC-MOL Fehérvár FC 2-0
Ferencváros-Kisvárda Master Good 2-1
szombaton játszották:
Paksi FC-Mezőkövesd Zsóry FC 4-0
Újpest FC-Puskás Akadémia FC 2-1
Budapest Honvéd-Debreceni VSC 4-2
pénteken játszották:
Gyirmót FC Győr-MTK Budapest 1-1