Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
A győztes magyar váltó tagjai, Milák Kristóf, Márton Richárd, Holló Balázs és Németh Nándor (b-j) a férfi 4×200 méteres gyorsváltó döntőjének eredményhirdetésén a római vizes Európa-bajnokságon a Stadio Del Nuotóban 2022. augusztus 11-én

A 2017-es indianapolisi junior világbajnokságon aranyérmes együttes júniusban a Duna Arénában rendezett világbajnokságra „állt újra össze”, akkor 7:06.27 perces országos csúccsal lett ötödik, most ebből közel egy másodpercet faragva, 7:05.38 perccel zárt az élen.

A férfiaknál Mészáros Dániel kikerült, helyére Milák Kristóf érkezett, így vele, Márton Richárddal, Németh Nándorral és Holló Balázzsal újra összeállt a vb-ötödik, 2017-es junior világbajnok váltó.

A küzdelem csak a záróemberig, az olimpiai bajnok Milák Kristóf vízbe ugrásáig volt szoros, a Honvéd klasszisa ugyanis gyakorlatilag faképnél hagyta a mezőnyt, így nagy fölénnyel diadalmaskodott a váltó.

„Az elmúlt időszakban azért már többször úsztunk együtt, a jövőben azért ez még jobban össze fog állni, jó lenne egy hét perc körüli időt megcélozni” – mondta Márton Richárd. Németh Nándor elmondta, mindenképpen ő szeretett volna elsőnek úszni, és tisztában volt azzal, hogy éremesélyes a gárda.

„Miután újra összeállt ez a csapat a világbajnokságon, tudtuk, hogy ezt nyomni kell. Ez az első nagy eredményünk, amit szerintem tornászhatunk még felfelé, nemsokára pedig itt egy olimpia, ahol dobbanthatunk. Az elején sikerült jól indítanunk, a végére pedig bedobtunk egy torpedót a vízbe” – utalt Milákra Németh.


Eredmények:

férfi 4×200 m gyorsváltó, Európa-bajnok:
MAGYARORSZÁG (Németh Nándor, Márton Richárd, Holló Balázs, Milák Kristóf) 7:05.38 perc
2. Olaszország (Marco De Tullio, Lorenzo Galossi, Gabriele Detti, Stefano Di Cola) 7:06.25
3. Franciaország (Hadrien Salvan, Wissam-Amazigh Yebba, Enzo Tesic, Roman Fuchs) 7:06.97

Korábban írtuk

Hirdetés