Hosszú Katinka vasárnapi videóbejegyzésében kiemelte: „elképesztő volt a közönség, ahogy mindenki szurkolt és az egész aréna piros-fehér-zöld volt”.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

A Duna Arénában vasárnap kezdődtek az úszóversenyek, Hosszú Katinka a legjobb idővel jutott be a 200 méteres vegyesúszás döntőjébe az úszó-világbajnokságon.

 „Köszönöm nektek azt a nagy vastapsot. Elképesztő élmény volt, sosem fogom elfelejteni!” – mondja a videóban Hosszú Katinka. „Majdnem elsírtam magam a versenyszám után, amikor kiszálltam a vízből, nagyon megható volt” – meséli, miközben a Duna Arénából a szálloda felé tart.

„Pályafutásom legszebb pillanata volt kiszállni a medencéből – egy középdöntő után, amikor nem is úsztam világcsúcsot. Egészen elképesztő! Annyira hálás vagyok, hogy itt úszhatok a vb-n, itthon, a magyar közönség előtt. Még nagyon sok versenyszámom van hátra, úgyhogy még lesz bőven alkalmam ezt megtapasztalni. Remélem, mindenkit sikerül majd büszkévé tennem” – mondja a világklasszis.

Hétfőn Katinka a második időt úszta a 100 méter hát előfutamában, azonban – előtérbe helyezve a 200 méter vegyes esti fináléját – visszalépett a folytatástól.

A vizes vb ideje alatt a háromszoros olimpiai bajnok úszónő minden nap jelentkezik egy videóval Inside the forge (magyarul: a kovácsműhelyben) sorozat keretein belül.

demokrata.hu