A zöld-fehéreknek még az is belefért, hogy kihagyjanak egy büntetőt. Sorozatban negyedik meccsükön gólt sem kaptak.

Hirdetés
Fotó: MTI/Kovács Tamás
A harmadik ferencvárosi gól szerzője, Uzuni Myrto (j2) örül csapattársaival a labdarúgó OTP Bank Liga 13. fordulójában játszott Ferencvárosi–MOL Fehérvár FC mérkőzésen a Groupama Arénában 2021. november 21-én. Ferencvárosi TC-MOL Fehérvár FC 3-0


OTP Bank Liga, 13. forduló:
Ferencvárosi TC-MOL Fehérvár FC 3-0 (2-0)
Groupama Aréna, 8719 néző, v.: Berke
Gólszerzők: Zubkov (10.), R. Mmaee (40.), Uzuni (58.)
Kiállítva: Bamgboye (93.)

Ferencváros: Dibusz – Wingo (Botka, 66.), Blazic, S. Mmaee, Civic – Vécsei (Besic, 59.), Laidouni – Zubkov (Mak, 87.), Marin (Tokmac Nguen, 59.), Uzuni (Zachariassen, 59.) – R. Mmaee
MOL Fehérvár: Kovács D. – Fiola, Rus, Stopira, Heister (Hangya, 86.) – Nego, Szendrei (Alef, 66.), Makarenko, Petrjak – Kodro (Nikolics, 86.), Dárdai (Bamgboye, 63.)


A kezdés után nagy elánnal estek egymásnak a csapatok, az első komolyabb lehetőséget pedig a hazaiak a 10. percben rögtön kihasználták: Zubkov egy jó átvétel és egy szép csel után talált be.

A gól után sem csökkent az iram, küzdelmes, lüktető volt a játék. Később a fehérváriak előtt is adódtak helyzetek, ám az egyik után kontrát vezető Ferencváros megduplázta a különbséget Mmaee révén.

Korábban írtuk

A szünet után próbált irányítani a Fehérvár, de a Ferencváros újabb veszélyes helyzetet dolgozott ki, majd Uzuni góljával növelte előnyét.

A folytatásban cserék és sárga lapot érő taktikai szabálytalanságok következtek, a 78. percben aztán újabb veszélyes hazai kontra futott, ami büntetővel zárult – Kovács Dániel kapus húzta el Zachariassen lábát –, de Laidouni a kapu mellé gurított. A hátralévő időben a hazaiak megelégedtek az eredmény tartásával, a lefújás előtti pillanatokban így Bamgboye kiállítása okozott csak feszültséget, aki hátrakönyökölt az őt visszahúzó Tokmac Nguennek.

A Ferencváros sorozatban harmadszor nyert a pontvadászatban és negyedszer nem kapott gólt, míg a székesfehérváriak idegenben továbbra is nyeretlenek, négy döntetlen után másodszor szenvedtek vereséget.

Az FTC legközelebb csütörtökön, az Európa-ligában lép pályára, a csoportjában utolsó helyen álló magyar együttes a spanyol Betis vendége lesz.


Peter Stöger: Elégedett vagyok a vasárnapi teljesítménnyel, egy nagyon jó ellenfelet sikerült legyőznünk. Jól kezdünk, talán elmondható, hogy a Fehérvárnak az első 15 percben volt némi esélye, a második gólunk után viszont egyértelmű volt a párharc kimenetele. 3-0-s előnynél is voltak helyzeteink, amiatt lehet némi hiányérzetünk, hogy nem tudtuk megszerezni a 4. vagy az 5. gólt. A kisvárdai bajnoki után újra bebizonyítottuk, hogy mit is képviselünk az NB I-ben