Fotó: MTI/EPA-EFE/Julio Munoz
Vécsei Bálint, a Ferencváros (b) és Rober, a Real Betis játékosa a labdarúgó Európa-liga csoportkörében, a G csoport ötödik fordulójában játszott Real Betis–Ferencváros mérkőzésen Sevillában 2021. november 25-én
Hirdetés

UEFA Európa Liga, G csoport, 5. forduló
Real Betis – Ferencváros 2-0 (1-0)
Sevilla, Benito Villamarín Stadion, 30137 néző, v.: Buquet (francia)
Gól: Tello (5.), Canales (52.)

Betis: Claudio Bravo (Rui Silva, 72.) – Bellerín, Bartra, Édgar, Miranda – Guido Rodríguez, Canales – Joaquín (Diego Lainez, 72.), Roberto González (Guardado, 67.), Tello – Borja Iglesias Vezetőedző: Manuel Pellegrini
FTC: Dibusz – Botka (Wingo, 79.), Blazic, Kovacevic, S. Mmaee, Cabraja – Zachariassen (Gavric, 88.), Vécsei (Laidouni, 70.), Loncar – R. Mmaee (Mak, 70.), Tokmac (Szánthó, 88.). Vezetőedző: Peter Stöger

5. perc: Bellerín kapott remek ütemű kiugratást a 16-os jobb szélén, tökéletesen adott középre, Tello pedig hat méterről a kapuba passzolt (1-0).

52. perc: Canales nem támadták meg a ferencvárosi védők, a középpályás pedig 22 méterről gyönyörűen tekert a jobb felsőbe (2-0).

Korábban írtuk

Nem sokat várt a Betis, rögtön nekiesett a magyar bajnoknak és már az ötödik percben vezetést szerzett. A magyar együttes a mezőnyben ugyan nem játszott alárendelt szerepet, a helyzeteket viszont a hazaiak alakították ki – köszönhetően néhány ferencvárosi hibának is –, de vagy Dibusznak, vagy éppen a szerencsének köszönhetően nem tudták növelni előnyüket.

A fordulást követően újabb gyors góllal tette megnyugtatóbbá vezetését a Betis – Canales gyönyörűen tekert a hálóba –, és rendkívül magabiztosan futballozott. A Ferencváros ugyan becsülettel küzdött, a rivális kapujára azonban veszélytelen volt, így a hazaiak magabiztosan tartották otthon a három pontot.

Az már az előző fordulóban biztossá vált, hogy a Ferencváros csoportnegyedikként fejezi be a sorozatot, és búcsúzik az európai kupaküzdelmektől, december 9-én a német Bayer Leverkusen ellen hazai pályán zár.

A csoport másik meccsén a Leverkusen 2-1-es hátrányból fordítva 3-2-re nyert otthon a Celtic ellen, ezzel a záróforduló eredményétől függetlenül bebiztosította elsőségét, míg a magyar bajnokot legyőző Betis másodikként megy a legjobb 32 közé.