A tollaslabdázó Sárosi Laura fair play-díjat vett át Madridban Zsófia spanyol királynétól hétfőn.

Sárosi az MTI-nek elmondta, a királyi rezidencián tartott zárt körű ünnepségen kapta meg a királynéról elnevezett elismerést, amelyet két évvel ezelőtti sportszerű cselekedetéért kapott. Kiemelte, az eseményen az egész királyi család ott volt, így VI. Fülöp király és felesége is.

„Hatalmas élmény volt átvenni a díjat, és találkozni a királyi családdal” – fogalmazott Sárosi Laura. A 25 éves versenyző elmondta: „Ezt az elismerést idáig spanyolok kapták meg, és idén is én voltam az egyetlen nem spanyol díjazott a 13 kategóriában”.

A 2016-os riói olimpia előtt a kvótáért harcoló Sárosi Laura a franciaországi La Roche sur Yon-ban rendezett Eb második körében 1-0-ra vezetett a német Karin Schnaase ellen, amikor ellenfelének elszakadt a cipője. A szabályok szerint a játékos nem hagyhatja el a pályát, a németnek pedig nem volt tartalék cipője, így Sárosi könnyedén megnyerhette volna a mérkőzést, és nagy lépést tett volna a kvótaszerzés felé. Sárosi rögtön odaadta tartalék cipőjét ellenfelének, aki végül legyőzte őt. Sárosi végül a ranglista alapján megszerezte a kvótát, ezzel húsz év után szerepelt újra magyar tollaslabdázó az ötkarikás játékokon.

MTI