Az FTC egy héttel ezelőtt házigazdaként 3-0-ra győzött a párharc első mérkőzésén.

Hirdetés
Fotó: Fradi.hu

BL-selejtező, 1. forduló, visszavágó:
FC Prishtina (koszovói)-Ferencváros 1-3 (0-0)
Pristina, zárt kapuk mögött, v.: Laurent Kopriwa (luxemburgi)
gólszerzők: Hoti (67.), illetve Uzuni (49., 80., 86.)

Továbbjutott: a Ferencváros kettős győzelemmel, 6-1-es összesítéssel.

FC Prishtina: Nika – B. Krasniqi, Zyba (Hoti, 52.), Bekteshi, Mici – Lilaj (Bardhoku, 64.), Boshnjaku, E. Krasniqi – Mankenda, John (Shabani, 60.), Kryeziu
Ferencváros: Dibusz – Wingo, Blazic, S. Mmaee, Civic – Haratin, Somália (Vécsei, 70.) – Mak (Zubkov, 61.), Tokmac (Baturina, 89.), Uzuni (Redzic, 88.) – R. Mmaee (Sigér, 70.)

Jobban kezdtek a hazaiak, akik az első öt percben egy gólszerzési lehetőségig, sőt egy les miatt érvénytelenített gólig is eljutottak. Egy ideig a folytatásban is támadásban maradt a koszovói bajnok, az FTC-nek először a 22. percben volt helyzete, és ezt követően átvette az irányítást, több ígéretes lehetőséget is kidolgozott, az első félidő mégis gól nélkül ért véget.

A szünet után, egy nagy szólót követően Tokmac Nguen hozta remek helyzetbe Myrto Uzunit, aki a 49. percben megszerezte a vezetést a vendégeknek. Az FC Prishtina csakhamar kapufáig jutott, majd a 67. percben a csereként beállt Mendurim Hoti révén, egy szöglet után sikerült egyenlítenie.

Bő tíz perccel a vége előtt Uzuni lendületes akciója végződött góllal, az Eldar Civictől remekül visszakapott labdát közelről pörgette a hálóba. A végeredmény Uzuni harmadik találatával alakult ki: Tokmac Nguen lövését Ardit Nika kapus éppen a Fradi albán válogatott játékosa elé ütötte, aki éles szögből volt eredményes.

Bár a Fradi – érthetően – még nem játszott csúcsformában, továbbjutása egy percig sem forgott veszélyben. A Ferencváros a selejtező második körében, a jövő héten a litván Zalgiris Vilnius együttesével találkozik. A litvánok az északír Linfield FC-t búcsúztatták kettős győzelemmel. A BL-csoportkörbe jutáshoz négy párharcot kell megnyerni.

Korábban írtuk