Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Hirdetés

BL-selejtező, 1. forduló:

Ferencváros-Djurgarden IF (svéd) 2-0 (1-0)
Groupama Aréna, zárt kapuk mögött, v.: Fedayi San (svájci)
Gólszerző: Tokmac Nguen (33., 62.)

Ferencváros: Dibusz – Botka, Blazic, Kovacevic, Civic – Haratin, Somália – Uzuni (Varga, 83.), Isael (Laiduni, 75.), Tokmac Nguen (Skvarka, 63.) – Boli

Djurgarden: Bratveit – Une-Larsson, Nyholm, Berg – Witry, Ulvestad, Kalström, Augustinsson – Banda (Holmberg, 18.), Kujovic (Chilufya, a szünetben), Edwards (Radetinac, 75.)

Továbbjutott: a Ferencváros

33. perc: Tokmac Nguen rendkívül harcosan szerzett labdát a vendégek térfelének közepén – Somália is besegített neki –, megtolta, és jó 25 méterről kilőtte a kapu jobb alsó sarkát (1-0).

62. perc: egy gyors ferencvárosi ellenakció során Uzuni Bolihoz játszott, aki tökéletes ütemben ugratta ki Tokmac Nguent, ő pedig a kifutó kapus támaszkodó lába mellett higgadtan gurította el a labdát a bal alsóba (2-0).

Az első fél órában egy veszélyesen kapura kanyarodó Isael-szabadrúgást leszámítva egyik csapat sem alakított ki komoly helyzetet, a 33. percben azonban Tokmac Nguen egyéni villanása után megszerezte a vezetést a mérkőzést amúgy is kontrolláló, a labdát többet birtokló Ferencváros.

A fordulást követően inkább a kontrákra rendezkedett be a Fradi, Szerhij Rebrov vezetőedző taktikája pedig hamar beérett, ugyanis egy gyors ellentámadás végén, a 62. percben Tokmac Nguen másodszor is betalált.

A Fradi nem ült rá az eredményre, sőt, még magabiztosabb győzelmet is arathatott volna, a duplázó Tokmac helyére beálló Skvarkának, Uzuninak és az őt váltó Varga Rolandnak is volt helyzete, de végül nem változott az állás. Az FTC ezzel együtt kétséget sem hagyott afelől, hogy jobb csapat.

A Celtic otthonában sorra kerülő összecsapásra készülő Ferencváros így várhatóan nem lép pályára az OTP Bank Liga hétvégi, második fordulójában, mivel a klub arra kérte a Magyar Labdarúgó Szövetség versenybizottságát, hogy továbbjutása esetén halassza el a Diósgyőr elleni szombati találkozót.

Korábban írtuk

– Mindig nehéz ezen a szinten játszani, főleg olyankor, ha nem játszottál még az ellenfeleddel szemben. Persze, tudtuk, hogy hazája bajnokságát dominálta a Djurgarden, és nagyon alaposan ki is elemeztük a svédeket. Az ellenfél pedig segített a motivációban azzal, hogy azt nyilatkozták: örülnek, hogy a Fradit kapták a sorsolásnál. Ez plusz motiváció volt a fiúknak. Büszke vagyok a játékosokra, és örülök, hogy nagy örömet okoztunk a szurkolóknak. Azt is látni kell, hogy bár domináltunk, a svédek nagyon erősek voltak fizikálisan, ezért nehéz meccs volt a mai. Ma este lehet kicsit ünnepelni, de ez csak az első lépés volt, holnaptól a Celtic elleni összecsapásra kell koncentrálnunk. Az új játékosoknak időt kell adni, hogy megértsék a filozófiánkat, a struktúrát. Isael esetében is ez volt, az első néhány hónapban rá kellett éreznie erre. Időt kell tehát adni mindig az újaknak. Jól felkészültünk az ellenfélből, és megtaláltuk az egyensúlyt a védelem és a támadás között. Labdavesztés után rögtön odaértünk, tudtunk dominálni. Még egyszer mondom: plusz motiváció volt, hogy az ellenfél örült a sorsolásnak.

Szerhij Rebrov (FRADI.HU)