Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Az FTC szurkolói az OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójában játszott Ferencvárosi TC-Újpest FC mérkõzésen a Groupama Arénában 2024. május 19-én.
Hirdetés

A két patinás fővárosi csapat eddig 241 alkalommal találkozott egymással az élvonalban, ebből 118 FTC és 61 újpesti győzelem mellett 62 döntetlen született. A közelmúlt viszont ennél is nagyobb ferencvárosi fölényt mutat, ugyanis sorozatban 16-szor nyerte meg a derbit az FTC, ezzel megdöntötte eddigi leghosszabb sikerszériáját, amely 1905 és 1916 között jött össze.

A megszakítás nélkül hatodszor aranyérmes zöld-fehérek kispadján így győzelemmel mutatkozott be Leandro, aki a csütörtökön a Szpartak Moszkvához igazoló Dejan Stankovicot váltotta az utolsó fordulós meccsre.

OTP Bank Liga, 33. (utolsó) forduló:

Ferencvárosi TC-Újpest FC 2-0 (1-0)

———————————–

Groupama Aréna, 18 767 néző, v.: Erdős

gólszerzők: Marquinhos (38.), Lisztes (76., 11-esből)

sárga lap: Ben Romdhane (25.), Marquinhos (39.), illetve Ambrose (29.), Tajti (35.)

Ferencvárosi TC:

—————-

Dibusz – Makreckis, Botka, Wingo, Ramírez – Ben Romdhane, Tóth A. (Besic, 82.) – Szevikjan (Traoré, 77.), Zachariassen (Abu Fani, 82.), Marquinhos (Lisztes, 61.) – Varga B. (Kodro, 77.)

Újpest FC:

———-

Molnár – Huszti (Kovács D., 82.), Keita, Koburi – Pauljevic, Tajti (Mucsányi, 89.), Radosevic, Tamás – Mörschel, Ambrose (Sasere, 65.), Csoboth

A ferencvárosi szurkolótábor a kivonuló játékosokat élőképpel fogadta, amely a klub történetének 35. bajnoki címének állított emléket: a kirajzolódó trófeában megjelent a 35-ös szám, illetve a „bajnokcsapat” felirat is olvasható volt. Kubatov Gábor klubelnök négy nyáron távozó játékost búcsúztatott el Henry Wingo, Samy Mmaee, Muhamed Besic és Lisztes Krisztián személyében.

A mérkőzés elejétől a zöld-fehérek futballoztak fölényben, amely eleinte meddőnek bizonyult. Az Újpest többnyire a védekezésre összpontosított, ritkán maradt ereje arra, hogy támadást vezessen. A játékrész derekától egyre veszélyesebbé vált a Ferencváros, amit a gólkirály Varga Barnabás keresztlécen csattanó fejese is jelzett. Marquinhos viszont 18 méterről kilőtte a bal felső sarkot, így a hazaiak egygólos előnnyel vonulhattak az öltözőbe.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
A Ferencvárosi TC játékosai a bajnoki kupával az OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójában az Újpest FC ellen játszott mérkõzés után tartott bajnokavatón a Groupama Arénában 2024. május 19-én.
Korábban írtuk

A második játékrészt a népligeti drukkerek pirotechnikai bemutatója vezette fel, a játékosok dolgát pedig a szakadó eső tette nehezebbé. A folytatásban is egyértelműen a bajnokcsapat akarata érvényesült, ennek ellenére az újpesti kapusnak kevés dolga akadt, egy ízben pedig szerencséje volt, amikor Zachariassen a jobb kapufát találta el. A meddő ferencvárosi mezőnyfölény aztán góllá érett, mert a videobíró segítségével Huszti kezezéséért megítélt büntetőt a klubtól búcsúzó Lisztes a kapu bal oldalába lőtte. Az utolsó percekben a hazaiak még magabiztosabbá tehették volna a sikerüket, de minden lehetőséget elpuskáztak, így meg kellett elégedniük a kétgólos sikerrel ősi riválisuk ellen.