Fotó: ShutterStock.com (illusztráció)
Hirdetés

A címvédő magyar versenyző a díjhajtás megnyerését követően a második számban is a legjobbnak bizonyult, így nagy fölénnyel éllovas. Magabiztos teljesítményét jól jellemzi, hogy a maratonhajtás nyolc akadályából háromban is a leggyorsabbnak bizonyult, további háromban a legjobb öt között volt, de húszon kívül nem szorult a maradék kettőben sem.

A második Sandro Koalick hátránya 15 hibapontnál is több, míg a harmadik holland Stan van Eijk 18 hibapontra áll Höllétől. Tetemes előnyéhez az is hozzájárult, hogy a díjhajtás után második ausztrál Tor van den Bergének és a harmadik német Lars Schwittének nem sikerült a második szám, előbbi 63., utóbbi 41. lett a maratonhajtásban, így összetettben visszacsúsztak a 11., illetve a 6. pozícióba.

A másik két csapattag közül ifj. Dobrovitz József sem szerepelt rosszul, 19. lett a 82 fős mezőnyben, összetettben pedig négy pozíciót javítva már 7., ráadásul hátránya kevesebb, mint öt hibapont a dobogó alsó fokától. Osztertág Kristóf a középmezőnyben végzett 30. helyével, így egyet rontva 13. a vasárnapi akadályhajtás előtt.

A vb-újoncok közül Szabó Roland kifejezetten jól teljesített, 11. lett a ló és lovas számára is legembertpróbálóbb számban, de összetettben így is csak 54. a gyengébb díjhajtása miatt. Hozzá hasonlóan a másik újonc Tóth Andrea is javított, már 42., viszont a vb-ken háromszoros ezüst- és egyszeres bronzérmes Hódi Károly rontott, visszaesett az 50. pozícióba.

A csapatversenyben fölényesen vezet a magyar trió, elsősorban annak köszönhetően, hogy Hölle mindkét számban a legjobbnak bizonyult. Az együttesek legrosszabb eredménye mindig kiesik, így a magyarok előnye közel 15 hibapontra nőtt a németekkel szemben, akik az első szám után még csak alig több mint öttel voltak lemaradva.

Amennyiben Hölle és a magyar csapat is megvédi címét, úgy sorozatban negyedszer mind a két aranyérem Magyarországé lesz, erre pedig még nem volt példa a sportág történetében. Négy és hat éve az egyéni küzdelmet a tizenegyszeres világbajnok Lázár Vilmos nyerte.

Vasárnap az akadályhajtással zárul a vb.