Két gólnál nagyobb különbség egyszer sem alakult ki a csapatok között. A győztes gólt Niclas Ekberg dobta időn túli büntetőből.

Hirdetés

A svédek hatodik alkalommal játszottak a kontinenstorna fináléjában, és egy vereség mellett ötödször győztek. A spanyoloknak ez volt a hetedik döntőjük, és két siker mellett az ötödik vereségük.

A két csapat előző tíz egymás elleni meccsét a spanyolok nyerték, a svédek legutóbb 2014 januárjában egy barátságos találkozón tudtak győzni.

A finálé versenybírója Soós Balázs, a Magyar Kézilabda Szövetség nemzetközi igazgatója volt.

Korábban írtuk

Andreas Palicka bravúros védéseire alapozva a meccs elején rendre a svédek vezettek egy-két góllal, majd a kiváló formában lévő kapus gólt is szerzett. A spanyolok nyitott védekezése nem állította megoldhatatlan feladat elé a jól cselező ellenfél gyorslábú játékosait. Ennek ellenére a címvédő jól tartotta magát, az első félidő hajrájában egyenlített, az utolsó percben pedig a vezetést is átvette, a meccs során első alkalommal.

A második felvonásban is alig volt különbség a csapatok között, a védelem mindkét oldalon remekül működött. Kétgólos spanyol vezetésről fordítottak a svédek, de ellépni ők sem tudtak. A hajrában is rendkívül összeszedetten, ellenfelük hibáit kihasználva játszottak a csapatok. A címvédő két perccel a vége előtt egyenlített, az utolsó támadása végén azonban Joan Canellas erőtlen lövése nem okozott gondot Palickának. A svédek időt kértek, majd Niklas Ekberg időn túli büntetőből szerezte meg az aranyérmet jelentő gólt.

A meccs legjobbja Palicka lett, aki 11 védéssel és egy góllal zárt. A túloldalon a veszprémi Rodrigo Corrales öt, Gonzalo Pérez de Vargas három védést mutatott be. A Telekom Veszprém spanyol jobbátlövője, Jorge Maqueda egyszer talált be.

A torna gólkirálya az izlandi Ómar Ingi Magnússon lett, aki nyolc meccsen nyolcvan lövésből 59 alkalommal talált a hálóba.