Fotó: MTI/Kovács Tamás, archív
Fotó: MTI/Kovács Tamás, archív
Hirdetés

A 33 éves sportoló az M4 Sportnak azt nyilatkozta, bár szeretne már teljesen más életforma szerint élni, mégis eltökélt az olimpiai szereplés iránt.

„Nem annyira a negyedik olimpiám motivál, hanem inkább az, hogy az elmúlt években sok mindent elrontottam magam körül, és most szeretném bizonyítani, hogy ki tudok jönni ebből a gödörből” – mondta Szabó. Kifejtette: lelkileg nem volt elég erős ahhoz, hogy egyedül eddzen, illetve rossz döntésnek bizonyult, hogy Szolnokra költözött. Ahogy fogalmazott: ehhez „túlságosan családcentrikus”.

Az Újpesti TE kajakozója úgy véli, tavaly ősszel önbizalmat adott neki, hogy az egyedül elvégzett edzések után csatlakozott Kozák Danutához és Lucz Dórához.

„A közös tréningek során ugyanis rájöttem, hogy mindenki el tud fáradni, de ha a legjobb tudásom szerint elvégzem a napi feladataimat, akkor annak elégnek kell lennie” – nyilatkozta.

Szabó szerint nem jelent hátrányt számára, hogy az utóbbi időszakban nem indult nemzetközi versenyeken, és hozzátette: „a magyar válogatókon indulni felér egy világbajnoki szerepléssel”.

A versenyző arról is beszélt, hogy most minden nap egyesben szeretne bizonyítani Somogyi Béla edzőnek, valamint párostársának, Kozák Danutának.

„Nem mondhatom azt, hogy ez a páros megvan, de azért dolgozom, hogy ha valamikor össze tudunk ülni, akkor Dana és az edzőnk is azt lássa, hogy ez a tökéletes duó” – jelentette ki Szabó Gabriella, aki Kozákkal – a sok közös sikert követően – 2016-ban párosban is olimpiai aranyérmet nyert.