Fotó: Vogt Gergely/Demokrata
Hirdetés

Szabó Tünde az MTI-nek elmondta, egész nap a vívóteremben drukkolt, ahol fantasztikus sporttörténelmi eredménynek lehetett szemtanúja. Kiemelte, egy percig nem volt benne kérdőjel, hogy Szilágyi Áron győzni fog.

„Olyan magabiztos volt, amit az ellenfelei is biztosan érzékeltek, ami tényleg nem mérhető semmihez. Az, hogy Áron kétszeres olimpiai bajnokként érkezett Tokióba, az nem teher volt rajta, hanem a riválisai számára volt nyomasztó. Az tévinformáció, hogy az esélyesség nyomasztó teher. Nem, az egy felemelő érzést jelent. Áronnak az egész napi szereplése és sikere azt jelenti, hogy a legnagyobbak közé tartozik. Az a sporttörténelem, hogy ő háromszoros kard egyéni bajnok, az már tényleg a miénk is” – nyilatkozta az államtitkár.

Szabó Tünde hozzátette, az olimpiát megelőző időszakban Szilágyi Áron teljesen tudatosan készült a harmadik olimpiai címére.

„Ő tényleg egy ikon, egy példakép, a legnagyobb kardvívó” – mondta.

Korábban írtuk

Az államtitkár hangsúlyozta, nagyon fontos volt, hogy a magyar csapat már rögtön a tokiói játékok első hivatalos versenynapján megszerezze az első aranyérmet, mert „egy ilyen kezdés, egy ilyen nap ráhangolja a társakat is, és nagy hatással van a többi magyar sportolóra”.

„Sportvezetői szemmel nézve ennek nagyon örülhetünk, hiszen ezt a hangulatot át tudja adni az egész magyar olimpiai csapatnak” – tette hozzá.