A hazaiaknál a kezdőcsapatban kapott helyet Szoboszlai mellett Willi Orbán, valamint a kapus Gulácsi Péter is. A másik oldalon a decemberben kisebb autóbalesetet szenvedő, az év végén pedig műtéten átesett magyar válogatott csatár, Szalai Ádám nem volt tagja a meccskeretnek.

Hirdetés

A Mainz már a 20. percben emberhátrányba került, a Leipzig pedig André Silva büntetőből szerzett góljával a szünetben 1-0-ra vezetett. Fordulás után előbb Szoboszlai kapott gólpasszt Christopher Nkunkutól, majd a mainziak szépítő találata után a magyar játékos hozta gólhelyzetbe francia csapattársát, aki nem hibázott. Nkunku három perccel később André Silvát segítette duplázáshoz, így a Leipzig magabiztos sikert aratott.

Sallai Roland csapata, a Freiburg a magyar válogatott szélsővel a kezdő tizenegyben 2-2-es döntetlent játszott otthon az utolsó előtti Bielefelddel. Sallait a 70. percben lecserélték.

A bennmaradásért küzdő együttesek, a Greuther Fürth és a VfB Stuttgart mérkőzésén gól nélküli döntetlen született a sereghajtó Fürth stadionjában.

Korábban írtuk