Fotó: facebook.com (Szuromi Tímea)
Hirdetés

A BKV Előre sportolója, aki 35 évesen indulhatott élete első vb-jén, a tíz embert felvonultató délelőtti erőpróbán kiválóan helytállt: egyéni rekordokat, közte egy országos csúcsot és hat jó gyakorlatot produkálva öt vetélytársát tudta megelőzni.

Szakításban 90 kilón kezdett, 93-mal folytatta, majd – egy kilóval felülmúlva korábbi legjobbját – 95-ön is magabiztos fogást mutatott be. Lökésben eddigi 116 kilós legjobbját adta át a múltnak, a 110-es sikeres nyitány után a 114, majd a 118 kilogrammal is megbirkózva. Utóbbi nem csupán egyéni, hanem magyar felnőtt csúcsot is jelentett egyben.

„Nagyon boldog vagyok, madarat lehetne fogatni velem” – lelkendezett sikerét követően Szuromi Tímea, aki ötödik éve súlyemelő, azelőtt erőemelésben jeleskedett. – „Lökésben kifacsartam magamból mindent, szakításban viszont maradt bennem, úgyhogy további fejlődést várok.”

Összetettben 213 kg-ig jutott, amivel az ötödik helyen zárt. Hogy a súlycsoport teljes rangsorában hányadikként végez, arra az A csoport csütörtöki vetélkedésének befejeztével derül fény.

A háromtagú magyar vébécsapatból utolsóként a plusz 109 kilogrammos kategóriában szereplő Nagy Péter mutatkozik be, a szegedi ólomsúlyú a zárónapon, pénteken lép versenydobogóra.