Photos taken by Balint Czucz & Bence Szlovak

Gepostet von 2019 World Rowing Masters Regatta am Mittwoch, 11. September 2019
Hirdetés

A magyar szövetség (MESZ) tájékoztatása szerint a vasárnap véget ért ötnapos vb-n több mint négyszáz futamot bonyolítottak le úgy, hogy hárompercenként rajtoltak a versenyek. A házigazdákat több mint háromszáz veterán evezős képviselte a vb-n, egyikük, Dávid Imre, a MESZ örökös tiszteletbeli elnöke három év kihagyás után ragadott ismét lapátot, és 75 évesen három elsőséggel zárta a versenyt.

Az egységeket jellemzően klubok delegálták, de rengeteg nemzetközi csapat verbuválódott, sok esetben kontinenseken átívelő legénységek álltak rajthoz. Ez kiváltképp igaz volt az utolsó napra, amikor a vegyes számokra került sor. Akadt olyan 93 éves induló, aki több versenyszámban is lehúzta az ezer méteres távot.

Az eseményen jelen volt Jean-Christophe Rolland, a Nemzetközi Evezős Szövetség (FISA) elnöke, Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, valamint Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora is.

A Velencei-tavi pályán rendezik péntektől vasárnapig az országos bajnokságot, ahol a hazai legjobbak, így az Európa-bajnok, valamint a linzi világbajnokságon augusztus végén ezüstérmes könnyűsúlyú egypárevezős Galambos Péter is rajthoz áll.