Az FTC az ősz elején, a Bajnokok Ligája-selejtezők idején – amely során búcsúztatta a svéd bajnok Djurgardent, az 51-szeres skót győztes Celticet, a horvát sztárcsapat Dinamo Zagrebet és a norvég bajnok Moldét – valamivel több, mint 24 millió eurót ért – emlékeztetett a zöld-fehér egyesület honlapja.

Hirdetés

„A selejtezős sikerek mellett az előző fél évben Dibusz Dénesék sorra aratták a győzelmeket a hazai pontvadászatban, míg a Bajnokok Ligájában – ahová 25 év után jutott be a Fradi – a Dinamo Kijev elleni pontszerzéssel a csapatnak az utolsó fordulóig reális esélye volt, hogy tavasszal az Európa-ligában folytathassa a nemzetközi kupaszereplést, emellett másodpercek választották el egy világraszóló, bravúros pontszerzéstől az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldót a soraiban tudó Juventus otthonában. Ennek a remek teljesítménynek köszönhetően kevesebb mint fél év alatt férfi labdarúgócsapatunk piaci értéke több mint 6 millió euróval növekedett” – írja a fradi.hu.

A játékosok közül is többen megdöntötték a saját rekordjukat, az elsőszámú kapus, Dibusz értéke például jelenleg 2,2 millió euró. A legnagyobb mértékben az ukrán válogatott középpályás, Ihor Haratin értéke növekedett, ő októberben még 1,8 millió eurót ért, míg a legutóbbi frissítéskor már 2,5 millió euróra taksálta a Transfermarkt. A keret legértékesebb játékosa norvég Tokmac Nguen, aki a portál szerint jelenleg 2,8 millió eurót ér.

Korábban írtuk