Fotó: shutterstock.com, illusztráció
Hirdetés

„A tolerancia és a megértés a mostani időszakban nagyon fontos, és természetesen nem szabad elfelejtenünk, hogy a rajongóknak helyet kell biztosítani a mérkőzéseken. A futball nézők nélkül nem ugyanolyan, viszont türelmesnek kell lennünk abban a kérdésben, hogy mikor térhetnek vissza az arénákba” – fogalmazott az 50 éves olasz-svájci sportvezető egy szombati videokonferencián.

Infantino hozzátette, a továbbiakban is „fáradhatatlanul, diszkréten és tisztelettudóan” folytatják a munkát annak érdekében, hogy lépésről lépésre enyhítsenek az átmenetileg érvényben lévő korlátozó intézkedéseken.

„Azt akarjuk lehetővé tenni, hogy a szurkolók teljes mértékben biztonságos körülmények között térhessenek vissza a lelátókra” – jelentette ki a FIFA elnöke.

Korábban írtuk

Infantino arról is beszélt, a nemzeti sportági szövetségekkel folytatott online párbeszédek sorának az a legfőbb célja, hogy „kialakítsunk egy még jobb futballt a jövőben.”

A FIFA-elnök olyan, a koronavírus-járvány ideje alatt ismét felerősödő kérdésekben akar végleges megoldásokat találni, mint a bérkorlátozások, a pénzügyi ellenőrzési mechanizmusok, vagy a játékosok terheltsége, és a versenykiírások formátuma.

„Ma már nem eldugott, sötét kis hátsó szobákban hozunk kiscsoportos döntéseket. Ezek az idők határozottan lejártak!” – hangsúlyozta Infantino.