Fotó: MTI/Vasvári Tamás
Hirdetés

Hargitai János (KDNP), Baranya 3. számú választókörzetének – az áprilisi választáson újrainduló – országgyűlési képviselője a ceremónián kiemelte: a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program részeként megvalósult fejlesztés Mohács elmúlt évtizedben létesült sportfejlesztéseinek sorába illeszkedik. Hozzáfűzte: a város pedig „jól áll” ezen a téren, hiszen méretéhez képest kiemelkedően felszerelt sportberuházások tekintetében.

A képviselő kitért rá: a mohácsi csata 500. évfordulójához közeledve további komoly fejlesztések történnek a városban és annak környezetében, így Villány és Nagyharsány környékén is. A beruházások részeként – mondta -, már előkészítés alatt áll a mohácsi Duna-híd létesítése, egy új történelmi emlékhely létrehozása, és más kisebb-nagyobb területfejlesztési elképzelések megvalósítása is várható a következő esztendőkben.

Pávkovics Gábor (Fidesz-KDNP), Mohács polgármestere kiemelte: a néhai Szekó József polgármester által elindított fejlesztés jól illeszkedik ahhoz a városi stratégiához, amelynek középpontjában a fiatalok Mohácson tartása áll. Beszámolt arról is, hogy az önkormányzat a közoktatást szolgáló fejlesztések mellett a lakhatási lehetőségek támogatására és a munkahelyteremtés segítésére helyez nagy hangsúlyt.

Hahnerné Feth Gabriella intézményvezető az iskolások és helyi utánpótlás sportolók számára épített csarnok átadóünnepségén azt mondta: a csaknem nyolcvan tanéven túl lévő iskola egyik legnagyobb fejlesztését jelenti a csarnok megépülése. Kiemelte: a három esztendeje teljesen megújult intézmény számos olyan tanulót adott a sportvilágnak, akik nagy eredményeket értek el, a csarnok pedig a jövőt illetően erősítheti is ezt a folyamatot.

Korábban írtuk

Käszné Lebő Zsuzsanna, a Mohácsi Tankerületi Központ igazgatója arról számolt be, hogy a létesítmény hiánypótló, hiszen korábban az intézmény diákjai számára nem állt rendelkezésre tornaterem, mindössze tornaszoba és konditerem.

A létesítménynek 25×45 méteres a küzdőtere, amelyet öltözők, vizesblokkok és kiszolgáló helyiségek öveznek, és egyidejűleg három csoport testnevelés órájának megtartására alkalmas.

A sportcsarnok a jövőben a tervek szerint kézilabda-, labdarúgóutánpótlás-nevelés céljára és egyéb egyesületi, valamint tömegsportrendezvények megtartására is alkalmas lesz, hiszen van kézilabda- és futsalpályája, valamint több kosár-, illetve röplabdapálya is helyet kaphat benne.

A több mint 1500 négyzetméteres tornaterem közösségi célú események megszervezésére is alkalmas, mivel sportpadló-védőburkolat is tartozik hozzá.