Fotó: MTI/Varga György
A Dózsa György általános iskola új tornacsarnokának bokrétaünnepe Zalaegerszegen 2021. február 11-én.
Hirdetés

Sárfalvi Péter a Dózsa György általános iskola új tornacsarnokának bokrétaünnepén arról beszélt, hogy a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében országszerte 250 hasonló beruházás zajlik vagy fejeződött már be. Ezeknek az infrastrukturális beruházásoknak a jelentőségét mutatja az is, hogy 2010 óta megduplázódott Magyarországon az igazolt versenyzők száma.

Balaicz Zoltán polgármester (Fidesz-KDNP) kifejtette: a 600 diákot oktató iskolában tavaly nyáron fejeződött be a 324 millió forintos teljes felújítás, amelyet megelőzően már előkészítették az eddigi tornaszoba helyett egy új csarnok építését. Az 1 milliárd 250 millió forintból tavaly augusztusban kezdett beruházást a tervek szerint idén ősszel adják át.

Vigh László, a térség fideszes országgyűlési képviselője azt hangsúlyozta, hogy a sportolással sokat tehetünk azért, hogy ne kerüljünk orvoshoz. Sajnálatosnak nevezte ugyanakkor, hogy a diákok egy része csupán annyit mozog, amennyit a mindennapos testnevelésórák miatt szükséges.

Korábban írtuk