Fotó: MTI/EPA/Martin Divisek
Henry Wingo, a Ferencváros (j) és Aiham Ousou, a Slavia Praha játékosa a Bajnokok Ligája-selejtezőjének harmadik fordulójában játszott Slavia Praha–Ferencváros visszavágó mérkőzésen Prágában 2021. augusztus 10-én
Hirdetés

A múlt heti, 2-0-s ferencvárosi győzelemmel véget ért budapesti mérkőzés után a prágai visszavágón a hazaiak szinte végig fölényben futballoztak, de csak egy gólt tudtak szerezni: a 36. percben Lukas Masopust volt eredményes. Az FTC-nek a bosnyák Eldar Civic kiállítása miatt a 84. perctől emberhátrányban kellett állnia a Slavia rohamait.

A magyar bajnokcsapatra a kolozsvári CFR-t hazai győzelemmel búcsúztató svájci Young Boys vár a BL-selejtező utolsó, negyedik körében, amelyből már a BL-csoportkörbe kerülnek a továbbjutók, a vesztesek pedig az Európa-liga főtábláján folytathatják szereplésüket.

Mint ismert a Fradi tavaly a Bajnokok Ligája, tavalyelőtt az EL csoportkörében szerepelhetett.


BL-selejtező, 3. forduló, visszavágó:
Slavia Praha (cseh)–Ferencváros 1-0 (1-0)
Prága, v.: Tobias Stieler (német)
gólszerző: Masopust (36.)
piros lap: Civic (84.)
Továbbjutott: a Ferencváros, 2-1-es összesítéssel.

Slavia Praha: Kolár – Bah, Holes, Kacharaba, Dorley – Hromada (Traoré, 65.), Stanciu – Masopust (Musa, 75.), Schranz (Plavsic, 65.), Olayinka (Sima, 16.) – Tecl (Kuchta, 65.). Vezetőedző: Jindrich Trpisovsky
FTC: Dibusz – Wingo, Botka (Zubkov, 77.), Blazic, S. Mmaee (Kovacevic, a félidőben), Civic – Haratin, Laidouni – Zachariassen (Somália, 71.), Uzuni – Tokmac (R. Mmaee, 67.) Vezetőedző: Peter Stöger

Bár a csehek birtokolták többet a labdát, az első félóra legnagyobb lehetősége mégis a ferencvárosi Tokmac Nguen előtt adódott egy kontra végén, de a labda nem sokkal a kapufa mellett pattogott el. A Fradi nagyon fegyelmezetten védekezett, ritkán lehetett megzavarni az ezúttal öttagú hátvédsort. A prágaiak azonban egy bal oldali megindulás utáni jó centerezésből megszerezték a vezetést, egyben a szépítést a párharcban.

A fordulást követően változatlan, vagy talán még nagyobb elánnal támadott a Slavia, többször a kapuja elé szorítva a magyar bajnokot, amely Civic öt percen belül kapott két sárga lapja miatt emberhátrányban futballozott a hajrában. Dibusz Dénes kapuját azonban újabb lövéssel már nem tudták bevenni, így a Ferencváros jutott tovább a BL-selejtező utolsó körébe.

Bár támadásban több van a zöld-fehérekben, mint amit most mutattak, megérdemlik a dicséretet: a Fradi tavaly egyebek mellett a Celtic és a Dinamo Zagreb csapatát búcsúztatta, idén a papíron legalább ugyanilyen erős Slavia skalpját gyűjtötte be. Jól mutatja, hogy mekkora tettet vitt véghez a Fradi, hogy a prágaiak a múlt heti, budapesti mérkőzésen kívül csak egyszer kaptak ki ebben a naptári évben, mégpedig az angol Arsenal ellen, idegenben pedig a Groupama Arénában szenvedtek vereséget először 2021-ben.

Korábban írtuk