Fotó: MTI/Kovács Tamás
Hirdetés

Szűk egy órával az 500-as döntő és második hely után – túl az eredményhirdetésen – a kenus Balla Virág és Devecseriné Takács Kincső már a legrövidebb szám fináléjában volt érdekelt, ahol ugyancsak éremesélyesnek számított. A verseny forgatókönyve aztán ugyanúgy alakult, mint a hosszabb távon, annyi különbséggel, hogy most egy másik kínai duó – Lin Ven-csün és Csang Lu-csi – előzte meg a magyarokat végig vezetve. A győri kettős – amelynek tagjai egyformán 25 évesek – így két ezüsttel zárt Szegeden.

Az olimpiai programban ugyancsak nem szereplő férfi kenu egyes 200 méteren a 23 éves Hajdu Jonatán remek teljesítménnyel, középfutam-győzelemmel került be a legjobb kilenc közé, ott azonban nem sikerült a dobogó közelébe kerülnie. A táv első felében még tartotta magát, utána azonban lemaradt, s végül szoros befutó után ötödik lett.

Férfi kajak kettes 200 méteren Balaska Márk tavaly és tavalyelőtt is nyert Birkás Balázzsal, utóbbi azonban most a négyesben küzd a kvótaszerzésért. A Honvéd 22 éves kajakosának a Angyalföldi VSE 25 éves versenyzője, Apagyi Levente az új párostársa, akivel – erődemonstrációt tartva, a mezőny többi részére több mint egy hajóhosszt verve – megnyerték az előfutamot. Azt ígérték, hogy hasonló teljesítmény várható tőlük a finléban is, de ez elmaradt. A bombaerős mezőnyben nem tudtak akkora lendülettel haladni, ahogy akartak, illetve voltak náluk erősebb egységek. Végül szoros befutóban – az oroszok és a lengyelek mögött, a németeket két századdal megelőzve – a harmadik helyet sikerült megkaparintaniuk.

Ezek a számok nem szerepelnek az olimpiai programban.

Az első vasárnapi döntős blokk végén a négyesek döntőit rendezik, majd 14.30 órától az 5000 méteres finálékkal zárul a vb.

Később:

A döntők:
férfi C-4 500 m (Sáfrán Mátyás, Mike Róbert, Korisánszky Dávid, Bakó Tamás)
női K-4 500 m (Gazsó Alida Dóra, Csipes Tamara, Medveczky Erika, Bodonyi Dóra) – olimpiai szám
férfi K-4 500 m (Nádas Bence, Tótka Sándor, Birkás Balázs Kuli István) – olimpiai szám

A döntők 14.30:
női C-1 5000 m (Lakatos Zsanett)
férfi C-1 5000 m (Adolf Balázs)
női K-1 5000 m (Bodonyi Dóra)
férfi K-1 5000 m (Noé Bálint)