Fotó: Kubatov Gábor Facebook-oldala
Hirdetés

„Nagy mérföldkő a Fradi életében, hogy a Ferencváros kezébe kerül az MVM Dome! Megtisztelő, hogy egy ilyen fantasztikus, 20.022 fő befogadására alkalmas multifunkciós csarnokot bíztak ránk. Óriási kihívás. Csak az átadás-átvétel több mint egy hónap…” – írta közösségi oldalán a Ferencvárosi Torna Club elnöke.

„Magyarország talán egyetlen komoly nyereséggel üzemeltetett sportlétesítménye, a Groupama Aréna is a mi kezünkben van. Tudom, hogy ezt is profin fogjuk csinálni. Mert azt a célt tűztük ki, hogy az MVM Dome legyen Európa legmagasabb szinten működtetett rendezvényhelyszíne. Budapest legújabb multifunkcionális csarnokát nemcsak Magyarországnak, hanem egész Európának építettük. Fontos feladatunk, hogy bekapcsolódjunk a zenei élet vérkeringésébe, belekezdjünk az egyéb kulturális rendezvények, konferenciák szervezésébe. Nem kis feladatra vállalkoztunk, de szeretjük a kihívásokat. Időbe telik ugyan, Európa, jövünk!” – folytatta Kubatov Gábor.

A Groupama Aréna, a Ferencváros új stadionjának története valóban sikersztori. A létesítményben a 2014-es átadása utáni öt évben nagyjából ezer rendezvényt – például konferenciát, divatbemutatót, esküvőt, fogadást – tartottak az FTC és a magyar válogatott mérkőzésein kívül. Tavaly nyári interjúnkban így beszélt erről Kubatov Gábor:

– Az államnak valójában egy forintjába sem került a Groupama Aréna. Az egykori Albert-stadion telkén végrehajtott ingatlanfejlesztés – túl azon, hogy visszajött az új stadion ára – eddig nyolcmilliárd forint hasznot hozott a központi költségvetésnek. Az aréna ugyanis a terület kevésbé frekventált részén épült föl, a másik felét eladta a magyar állam az egyik legnagyobb telekommunikációs cégnek, amelyik egy hatalmas irodaházat épített ott. És még mindig nincs vége, hiszen zajlik egy újabb beruházás, aminek az adó- és járulékbevételeiből szerintem legalább további kétmilliárd forint befolyik majd az államkasszába – mondta, majd a multifunkcionális kézilabdacsarnok üzemeltetésével kapcsolatban így fogalmazott:

Korábban írtuk

– Ez szerintem logikus döntés volt, hiszen nem nagyon akadt példa arra korábban, hogy egy ilyen típusú csarnokot valaki nyereséggel üzemeltessen Magyarországon. Mi a Groupama Arénával képesek voltunk erre. Nagyon bízom benne, hogy a kézilabdacsarnok esetében sem lesz másként.


NYOLC ÉV TAPASZTALATTAL VÁG BELE A SPORTFIVE HUNGARY AZ MVM DOME ÜZEMELTETÉSÉBE

Hazánkban eddig még nem látott produkciók várhatóak az 50 ezer négyzetméteres létesítményben.

Az elmúlt év végén átadott, és a januári férfi kézilabda Európa-bajnokságon már sikeresen bemutatkozott MVM Dome üzemeltetését mostantól a közbeszerzési eljáráson győztes SPORTFIVE Hungary Kft. végzi szoros együttműködésben a vagyonkezelő Ferencvárosi Torna Clubbal. A Groupama Aréna esetében már bevált modell garantálja az eredményes és nyereséges működtetést. Az Európában is egyedülálló multifunkcionális csarnok kulturális, szórakoztató, üzleti és sporteseményeknek fog otthont adni, a rendezvények szervezése és az értékesítés nagy erőkkel kezdődik meg – áll a klub lapunkhoz eljuttatott közleményében.

A budapesti Népliget mellett felépült, több mint 20 ezer fő befogadására alkalmas létesítmény üzemeltetője közbeszerzési eljárás keretében nyerte el a jogot. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. tulajdonlása mellett 2022. február 15-től az FTC vagyonkezelésében a SPORTFIVE Hungary Kft. üzemeltetheti 10 éven keresztül a mintegy 50 ezer négyzetméter alapterületű, a legmodernebb technikával ellátott csarnokot.

– Ha egyszer már a kezünkben van a siker receptje, természetes, hogy a legnagyobb hittel és bizalommal vetjük be újra. A Groupama Arénát 8 éve működtetjük nyereségesen ugyanebben a konstrukcióban, magas színvonalon kiszolgálva a közönséget és folyamatosan világszínvonalú eseményeknek helyet adva. Az új multifunkcionális csarnok esetében is ugyanezt a sikeres üzemelést várjuk el, nagyon örülünk az újabb közös munkának a SPORTFIVE-val– hangsúlyozta Kubatov Gábor, az FTC elnöke.

Nem titok, hogy a két létesítmény közötti szinergia kihasználása a kitűzött célok között szerepel. Ugyanakkor fontos az üzemeltetőknek, hogy a Groupama Aréna továbbra is a korábbi kiemelt minőségben működjön, és emellett az MVM Dome önálló helyszínként bizonyítson. Ezért az utóbbihoz teljesen új stábot állít fel a nemzetközi porondon egyébként számos sportérdekeltséggel rendelkező SPORTFIVE magyarországi cége, miközben a hazai piacon már nagy tapasztalattal bíró vezetőik „kettős terhelést” kapnak, ezzel is hozzájárulva a takarékos üzemeltetéshez.

– A SPORTFIVE-nak nagyon fontos a magyar piac, eddig több mint ezer vállalati rendezvényt, több nagy aréna méretű koncertet és természetesen sporteseményeket bonyolítottunk le az FTC otthonában. Az MVM Dome egy olyan új ékkő, amelyre méltán lehetünk büszkék. Támaszkodunk a céghálózat tapasztalataira, igyekszünk a világ minden tájáról elhozni a jó példákat. Nem pusztán üzemeltetünk, hanem megoldásokat kínálunk, innovációt biztosítunk, és reklámokat, rendezvényeket, hospitality szolgáltatásokat értékesítünk. Örülünk, hogy a közbeszerzési eljárás során elnyertük az üzemeltetési jogot! – mondta Igaz András, a cég magyar piacért felelős vezérigazgatója.

Hozzátette: a multifunkcionális csarnok esetében fontos a környezetbarát üzemeltetés, a legmagasabb szintű márkaélmény biztosítása a látogatók, valamint a legjobb minőség a partnerek, producerek és ügynökségek részére.

Az épület és az eszközök legalább egy hónapos átvételével párhuzamosan elkezdődik az értékesítési és szervezési munka. Több céggel már előrehaladott tárgyalások folynak koncertek, rendezvények, sportesemények kapcsán. Olyan nagy produkciók is kilátásban vannak, amelyek eddig még nem jöhettek Magyarországra, hiszen nem volt megfelelő helyszín számukra. Mindemellett a sky boxok és VIP-helyek értékesítése is hamarosan elindul.