Fotó: demokrata.hu
Hirdetés

Lényegében telt ház és nagyszerű hangulat várta a csapatokat a Groupama Arénában. A zöld-fehér szurkolók az 1956-os forradalom jelképét, egy lyukas zászlót formázó élőképpel készültek az oroszok ellen.

A csapatra sem lehetett panasz, Szerhij Rebrov tanítványai bátran kezdték a mérkőzést, hasonlóan magabiztosan játszottak, mint október 24-én, a Moszkvában aratott győzelem alkalmával. Igazi ziccere az első játékrészben egyik csapatnak sem volt, bár a 45. percben a Ferencváros közel állt a gólszerzéshez: Tokmac beadása után a fejelni akaró Boli elől mentettek nagy helyzetben.

A második félidő első lehetősége a CSZKA előtt adódott, a legnagyobb helyzet viszont a Fradié volt, egy szabadrúgás után, szűk egy percen belül többször is próbálkozhattak a zöld-fehér játékosok, Ihnatyenko, Boli, végül Blazic is lőhetett, utóbbi hat méterről elképesztő helyzetben találta el Akinfejev kapust. Néhány perccel később aztán az oroszok is nagy helyzetben hibáztak, az egyedül hagyott Sigurdsson lőtt a léc fölé.

Összességében a Ferencváros teljesen megérdemelten szerzett ismét pont a CSZKA ellen, a két mérkőzésen még csak gólt sem kapott papíron jóval erősebb ellenfelétől. A négy meccsen szerzett 5 ponttal már borította a papírformát a Rebrov-csapat – és még a továbbjutásra is van esélye.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

A következő fordulóban az FTC – november 28-án – az Espanyolt fogadja, amely szintén csütörtökön 6-0-ra kiütötte a bolgár Ludogorecet, ezzel már biztosan továbbjutott.


Európa-liga, H csoport, 4. forduló:
Ferencváros-CSZKA Moszkva (orosz) 0-0
Groupama Aréna, 18 153 néző, v.: Stavrev (macedón)
kiállítva: Nababkin (91.)

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics, Botka, Blazic, Civic – Haratin, Ihnatyenko, Skvarka (Varga R., 84.) – Zubkov, Tokmac (Frimpong, 90.) – Boli (Isael, 82.)
CSZKA Moszkva: Akinfejev – Karpov, Gyivejev, Magnússon (Nababkin, 81.) – Mário Fernandes, Ahmetov (Bistrovic, 58.), Bijol (Kucsajev, 63.), Obljakov – Sigurdsson, Vlasic – Csalov


A csoport állása:

1. Espanyol 10 pont – továbbjutott
2. Ludogorec 6 pont
3. FERENCVÁROS 5 pont
4. CSZKA Moszkva 1 pont