Fotó: Fradi.hu
Stjepan Loncar és Orosz Pál vezérigazgató
Hirdetés

A klub pénteki beszámolója szerint a 2,5 millió euró értékűre becsült Stjepan Loncar a horvát élvonalban szereplő HNK Rijekától érkezik és – Dibusz Dénessel holtversenyben – rögtön a csapat és az NB I. harmadik legdrágább labdarúgójává válik Myrto Uzuni és Tokmac Nguen után – a Transfermarkt alapján.

A 24 éves futballista – aki Ryan Mmaee és Kristoffer Zachariassen után a harmadik nyári szerzeménye a Bajnokok Ligája selejtezőjében érdekelt zöld-fehér klubnak – kilencszeres bosnyák válogatott, kétszeres Horvát Kupa- és egyszeres Bosnyák Kupa-győztes.

A mögöttünk hagyott, 2020/21-es idényben eddigi csapata, a Rijeka megmérettette magát a nemzetközi porondon is, ugyanis bejutott az Európa-liga csoportkörébe, ahol a spanyol Real Sociedad, az olasz Napoli, valamint a holland AZ Alkmaar volt az ellenfele. Loncar nemzetközi szinten is remekelt és vezére volt a Rijekának: a Sociedad otthonában gólt szerzett, míg az Alkmaar elleni két mérkőzésen két gólpasszal vette ki részét csapata teljesítményéből.

A bajnokságban 31 találkozón lépett pályára, melyeken összesen két gól (Hajduk Split, Dinamo Zagreb) és négy gólpassz (Dinamo Zagreb 2x, Slaven Belupo, HNK Gorica) került a neve mellé.

Korábban írtuk

A bosnyák válogatottban 2018. január 31-én, Robert Prosinecki keze alatt debütált, azóta még nyolc mérkőzésen lépett pályára a nemzeti csapatban (3 barátságos mérkőzés, 3 Eb-selejtező, 2 Nemzetek Ligája). Loncar legutóbb idén március 27-én, egy Costa Rica elleni barátságos összecsapáson húzhatta magára a bosnyák válogatott mezét.