Fucsovics Márton 7:5, 6:4, 6:4-re legyőzte Karen Hacsanovot az oroszok elleni budapesti tenisz Davis Kupa-párharc vasárnapi zárónapján, ezzel a magyarok 3-1-es behozhatatlan előnyre tettek szert, és 21 év után visszajutottak a világcsoportba.

A Kopaszi gáton emelt ideiglenes stadionban az esőzés miatt kétórás késéssel indult program. Az első meccsen a hazaiak legjobbja remekül állta a hatalmasakat adogató Hacsanov rohamait, és közel egy óra alatt szettelőnybe került. A folytatásban az egyre jobban belelendülő Fucsovics 5:2-re elhúzott, de csak másodjára tudta kiszerválni a játszmát. A harmadik felvonásban az egyre kedvetlenebbül ütögető orosz rögtön hátrányba került, ahonnan már nem tudott fordítani, miközben Fucsovics elérhetetlennek tűnő labdákat is befutott, és 2 óra 15 perc alatt kiküzdötte a győzelmet.

A magyarok így jövőre a 16 csapatos nemzetközi elitet felvonultató világcsoportban játszhatnak, ahol legutóbb 1996-ban szerepeltek. A világcsoport 2018-as párosításait szerdán sorsolják, az első fordulóra februárban kerül sor.

MTI