Fotó: MTI/Soós Lajos, archív

Ungvári Miklós döntőbe jutott a 73 kilogrammos súlycsoportban a Papp László Budapest Sportarénában zajló olimpiai kvalifikációs cselgáncs Grand Prix-versenyen szombaton.

Fotó: MTI/Soós Lajos, archív, illusztráció

A nemzetközi szövetség honlapja szerint a Ceglédi VSE sportolója egy osztrák, egy holland, egy lengyel, majd egy román versenyző legyőzésével megnyerte csoportját, és mivel az elődöntőben a kanadai Arthur Margelidonnál is jobbnak bizonyult, készülhet a japán Maszasi Ebinuma elleni fináléra. Ugyanebben a súlycsoportban Szabó Frigyes a vigaszágra került és a bronzéremért mérkőzhet.

Végvári Martin és Mátics András, valamint 81 kilogrammban Ungvári Attila, Iklódi Máté, Gőz Roland és Kurtán Zsombor helyezetlenül zárt.

A nők mezőnyében a 70 kilogrammos kategóriában Gercsák Szabina a csoportküzdelmek során legyőzte orosz és belga ellenfelét, de a holland Sanne van Dijke-tól kikapott, így a vigaszágra került, ahol a marokkói Asszma Niang is nyert ellene, vagyis a hetedik helyen végzett.

Lőrinc Renáta és Balogh Sára, illetve 63 kg-ben Cservenák Anna, Balogh Daniella és Polyák Krisztina helyezetlenül zárt. Az éremcsaták pedig 16 órakor kezdődnek.

A pénteki, első versenynap legjobb magyar indulója Karakas Hedvig volt, aki bronzérmet nyert 57 kilogrammban.

A kétéves olimpiai kvalifikáció a májusi kínai Grand Prix-val kezdődött. Júniusban a madridi világkupa-viadalon Ohát Zalán 100 kilogrammban aranyérmet szerzett, ez a magyarok eddigi legjobb eredménye a 2020-as tokiói játékok szempontjából.