Fotó: MTI/Illyés Tibor
Hirdetés

„Ez a jó védekezés a kulcsa a modern vízilabdának. Ezt kell a magyar tradíciókkal ötvözni” – jelentette ki a játékosként olimpiai bajnok szakvezető arra reagálva, hogy a negyedik negyed közepéig nem kaptak akciógólt a tanítványai. – „Támadásban ma zötykölődött a gépezet, legalábbis a szerb meccshez képest. A végén ugyan hátul is kaptunk egy-két elkerülhető gólt, ezért kértem időt, amikor négy gólról kettőre olvadt az előnyünk, erre jól is reagáltak a fiúk.”

Varga Zsolt szerint nagy öröm a célkitűzés, azaz a négy közé kerülés teljesítése, tekintve, hogy „ez még nem egy összeszokott, hanem egy újjáépülő csapat”. Kiemelte, az eredménynél is fontosabb, hogy a válogatott, amely „óriási szívvel mindenen átment”, ismét csapatként funkcionál.

„A spanyolokat tartom jelenleg a legjobbnak, mert a leggyorsabb, legösszeszokottabb gárda, de minden együttesnek van gyenge pontja” – mondta Varga a várható ellenfélről, amely a spanyol-görög meccs továbbjutója lesz.

A csapatkapitány Jansik Szilárd a jó blokkokat, a sok labdaszerzést és a kapus Vogel Soma remek védéseit tartotta kulcsfontosságúnak a 11-8-ra megnyert meccsen.

Korábban írtuk

„Meglett az eredménye, hogy Izrael ellen pihenhettem, pedig féltem, hogy a hat nap túl sok lesz mérkőzés nélkül. Mindig más szerzi a gólokat, más neve mögött szerepel a legnagyobb szám” – mondta saját teljesítményéről az öt góljával a mezőny legeredményesebb játékosa. – „Ma örülünk, de holnaptól újra dolgozunk. Megyünk tovább, nincs megállás, mert a négy között nagy csata vár ránk.”

A 17 kapura tartó lövésből kilencet kivédő Vogel Soma nagyon szerényen csak annyit mondott, hogy „jó védekezés nélkül nincs jó kapusteljesítmény”.

A címvédő és olimpiai bronzérmes magyarok a csütörtöki elődöntőben a spanyol-görög párharc győztesével találkoznak a spliti Európa-bajnokságon.