Fotó: Fradi.hu
Hirdetés

A 170 centiméter magas bosnyák származású, ám német állampolgár, korábbi német válogatott labdarúgó szélsőként érzi magát legjobban a pályán, de eddigi klubjaiban többször szerepelt támadó középpályásként is.

Utánpótlás labdarúgóként az SG Hoechst és a Frankfurt után 2005-ben a Mönchengladbach csapatához került, ekkor közelről figyelhette a ferencvárosi nevelésű, magyar válogatott Lisztes Krisztián utolsó bundesligás idényét a Borussiában.

Marin 2007 és 2009 között a Gladbach, majd 2009 és 2012 között a Werder Bremen meghatározó játékosa volt a német élvonalban, ahol összesen 124 meccsen játszott. Németország válogatottjában 16 találkozó jutott neki, ezeken 1 gólt szerzett.

2012-ben az angol Chelsea igazolta le a villámgyors szélsőt, ám nem tudott gyökeret verni a csapatban. Sorrendben a spanyol Sevillának, az olasz Fiorentinának, a belga Anderlechtnek, majd a török Trabzonspornak adták kölcsön a londoniak, majd szerződése lejárta után két-két év következett a görög Olympiakosznál és a szerb Crvena zvezdánál. Az előző évben a szaúdi Al Ahliban és az Al Raedben játszott, szerződése lejártával szabadon igazolható játékosként érkezett a Fradihoz.

Korábban írtuk

A Transfermarkt weboldal szerint 2,5 millió euróra tartott focista pályafutásának legnagyobb sikerei közé tartozik a Chelsea és a Sevilla együttesével szerzett Európa Liga-győzelem, ezen felül pedig görög és szerb bajnoknak mondhatja magát. A német címeres mezben U21-es Európa-bajnok, a felnőttekkel pedig a 2010-es világbajnokságon bronzérmes lett. Akkori piaci értéke 14 millió euró volt!

Mint ismert, tegnap még egy kiemelkedő futballistát igazolt az FTC: hét Angliában töltött év után ismét a zöld-fehérekhez szerződött a 45-szörös bosnyák válogatott Muhamed Besic, akit a szurkolók nemrégiben a klubtörténet legjobb légiósának választottak.