Jól indult magyar szempontból az újvidéki birkózó Európa-bajnokság, miután Veréb István magabiztosan nyert a szabadfogásúak 86 kilogrammos kategóriájának selejtezőjében, és ezzel bejutott a nyolcaddöntőbe.

Fotó: mti, archív, illusztráció
Fotó: MTI (archív, illusztráció)

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a világ és Európa-bajnoki bronzérmes szombathelyi versenyző a szerb Aleksandros Gosta ellen lépett szőnyegre először, s az esélyeknek megfelelően érvényesítette a papírformát.
    
A riói olimpián is szerepelt magyar többször levitte és kitolta ellenfelét a meccs során, 40 másodperccel a vége előtt pedig megszerezte tizedik pontját is, ami technikai tust jelentett a számára.
    
A folytatásban Verébre a bolgár Georgij Szredkov vár, akinek az eddigi legjobb eredménye egy hetedik hely volt Európa-bajnokságokon.
    
A keddi nyitónapon a szabadfogásúak 86 kilós súlycsoportja mellett 57 kilogrammban, illetve a nők 48 és 63 kilós kategóriájában zajlik a küzdelem, a magyar csapatból viszont Veréb István az egyetlen induló.
    
Az Eb-n péntekig a szabadfogásúak és a nők küzdenek az érmekért, a hétvégén pedig a kötöttfogásúak versenyeivel zárul majd a viadal.

MTI