Verrasztó Evelyn és Késely Ajna sem jutott tovább a 200 méter gyors hétfői előfutamaiból a riói olimpia úszóversenyein.

Mindkét magyar elmaradt egyéni legjobbjától: a Kőbánya SC mindössze 14 éves tehetsége, a 400 méteren 21. Késely 1:59.20 perccel 25., míg a Jövő SC 27 esztendős versenyzője, Verrasztó  1:59.44 perccel 28. lett.

„Szerettem volna 1:58-as időt úszni, a kanadaival akartam menni, de már az első hossz után láttam, hogy ez nem fog menni. Nem vagyok elégedett ezzel az idővel, nem értem, hogy olimpián miért nem jön kis soha a lépés. Úgy jöttem ide, hogy ”last one fast one„ (a legutolsó a leggyorsabb), de nem sikerült” – mondta Verrasztó.

„Boldogabb vagyok, mint a négyszáz után, nagyon el voltam keseredve tegnap, de rengeteg motivációt kaptam a családomtól és a pszichológusomtól. Tegnap rosszabbnál rosszabb gondolatok jártak a fejemben, de végül is egy olimpián vagyok, ez is nagy dolog, hogy elértem. Úgy érzem, most mindent beleadtam, mindent megtettem” – mondta Késely, a magyar csapat legfiatalabb tagja, aki hozzátette: vannak még kisebb kijavítandó hibák, amiken ha sikerül túllépnie, akkor egyéni csúcsot jelentő 1:57-es idővel tudja majd segíteni a 4×200 méteres gyorsváltót.

MTI

Fotó: MTI