Fotó: MTI/Illyés Tibor

A Nemzeti Sportközpontokkal folytatott sikeres tárgyalássorozatot követően csütörtök este eldőlt, hogy az Újpest FC labdarúgócsapata közel egy év után visszatér otthonába, a Szusza Ferenc Stadionba.

A klub honlapjának beszámolója szerint az aláírt szerződés értelmében, továbbá, ha a Magyar Labdarúgó Szövetség és a hatóságok megadják a szükséges engedélyeket, jövő szerdán a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján már a Megyeri úti létesítményében fogadja az együttes a Zalaegerszeget, szombaton pedig az ősi rivális Ferencvárost.

A Szusza Ferenc Stadion felújítása miatt az Újpest FC ősszel eleinte a Vasas stadionjában játszotta hazai mérkőzéseit, aztán az angyalföldiek létesítményét is elkezdték lebontani, így tavaly az utolsó meccsein Kecskeméten fogadta ellenfeleit a lila-fehér együttes. Visszatérésük ezt követően egy időre veszélybe került, ugyanis nem tudtak megállapodni a stadion egyes részeinek használatával az anyaegyesülettel.

Az egyezség végül múlt kedden született meg az UTE-val, így megkezdődött a tárgyalás a labdarúgóklubot működtető gazdasági társaság és a létesítmény jelenlegi vagyonkezelője és üzemeltetője, a Nemzeti Sportközpontok között.

A Szusza Ferenc Stadion emellett a Vasas hazai találkozóinak is otthont ad.

Az újpesti stadionban kisebb felújításokat végeztek el, a mosdók, a sajtó- és a VIP-helyek újultak meg, a hazai és vendégszurkolók szektora felcserélődött, és új büféhelyiségek épültek. A lelátók befogadóképessége 12 670 fő.

MTI