A korábban bajnokesélyesként emlegetett Fehérvár sorozatban hetedszer kapott ki, ilyen hosszú negatív szériára korábban még nem volt példa a klub történetében.

Hirdetés
Fotó: Kubatov Gábor Facebook-oldala

OTP Bank Liga, 24. forduló:
MOL Fehérvár FC – Ferencvárosi TC 0-2 (0-0)
Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó, 6989 néző, v.: Bognár T.
gólszerző: R. Mmae (68., 90+2.)

Fehérvár: Kovács D. – Bese (Bamgboye, 76.), Rus, Sabanov, Stopira (Nikolics, 85.), Hangya – Nego, Fiola, Zulj (Makarenko, 85.), Dárdai P. (Petrjak, 76.) – Kodro. Vezetőedző: Michael Boris
Ferencváros: Dibusz – Botka (Wingo, 57.), Blazic, Kovacevic, Civic – Esiti (Vécsei, 65.), Laidouni – Zachariassen (R. Mmaee, 57.), Tokmac, Zubkov (Loncar, 85.) – Boli (Marquinhos, 65.). Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov

Fotó: Kubatov Gábor Facebook-oldala
A Fradi-szurkolók üzenete

A Ferencváros kezdett jobban, sorra dolgozta ki a helyzeteket a hazai kapu előtt, az egyiknél Esiti lövése nyomán a labda a felső lécen csattant. A Fehérvár defenzív hadrendben állt fel, hét védő kapott szerepet a kezdőben, ennek megfelelően főként a védekezéssel törődött, majd labdaszerzést követően megpróbált ellentámadásokat vezetni.

A félidő közepétől kiegyenlítettebbé vált a játék, a kapuk előtt kevesebb volt a veszély, így gól nélküli döntetlennel vonultak a csapatok pihenőre.

Korábban írtuk

Fehérvári lesgóllal indult a második félidő – Bese beadását Nego továbbította a hálóba –, a hazaiak többet is birtokolták a labdát, mint az első játékrészben, ám az egyre inkább felpörgő fővárosiak a sérülésből visszatérő, csereként pályára lépő Ryan Mmaee szép góljával megszerezték a vezetést. A Vidi az egyenlítés érdekében megpróbált ritmust váltani, de néhány ígéretes próbálkozáson kívül nem futotta többre erejéből – Kodro fejese és Zulj lövése után Dibusz Dénes bravúrjára is szükség volt.

A hosszabbításban egy gyors ellentámadás során Tokmac robogott el a jobboldalon, beadása után, második próbálkozásra, Mmaee duplázott, ezzel a Ferencváros, amely a végén újabb gólt is szerezhetett volna, magabiztosan győzött. Így az FTC előnye továbbra is öt pont a fordulóban szintén három pontot szerző Kisvárda és Puskás Akadémia előtt.


Eredmények:
Kisvárda Master Good-Gyirmót FC Győr 1-0
MOL Fehérvár FC-Ferencvárosi TC 0-2
szombaton játszották:
Debreceni VSC-Újpest FC 1-2
Mezőkövesd Zsóry FC-ZTE FC 0-0
MTK Budapest-Budapest Honvéd 1-0

pénteken játszották:
Puskás Akadémia FC-Paksi FC 2-0

A hazai csapat sorozatban hetedik bajnoki fiaskójával negatív klubrekordot döntött. „Természetesen a játékosokat és a szurkolókat is megviseli a rossz széria, ami a találkozó után is látható volt: a fehérváriak magyar válogatott labdarúgója, Fiola Attila a lefújást követően összeszólalkozott a drukkerekkel, a csapattársak próbálták megnyugtatni” – írja a Nemzeti Sport.