Fotó: Fradi.hu
Botka Endre (k) ünnepelni indul gólja után
Hirdetés

A ZTE több mint tíz éve, 2010. november 6. óta nem tudja hazai pályán legyőzni a zöld-fehéreket, akik ebben az idényben nyolcadik sikerüket aratták vendégként. A zalaiak szeptember óta először veszítettek otthon bajnokit, azóta négy győzelem és egy döntetlen volt a mérlegük.


OTP Bank Liga, 20. forduló
ZTE FC-Ferencváros 1-3 (1-2)
Zalaegerszeg, ZTE Aréna, 5366 néző, v.: Farkas Á.
gólszerzők: Spoljaric (45.), illetve Zachariassen (1.), R. Mmaee (35.), Botka (49.)

ZTE FC: Demjén – Lesjak, Serafimov, Kálnoki Kis, Gergényi (Halilovic, 63.) – Sankovic, Bedi – Spoljaric, Tajti, Koszta (Szalay, 70.) – Zimonyi (Grzan, 26.)
Ferencváros: Dibusz – Wingo, Blazic, S. Mmaee, Botka (Civic, 91.) – Laidouni, Vécsei – Zachariassen (Gavric, 75.), Tokmac Nguen, Zubkov (Loncar, 61.) – R. Mmaee (Bassey, 75.)

Mindössze 13 másodperc telt el a találkozóból, amikor a Ferencváros megszerezte a vezetést a Sztanyiszlav Csercseszovtól kezdőként először szerepet kapó Zachariassen révén. Ez, érthetően, megzavarta a hazaiakat, akik a mérkőzés elején csak pillanatokra tudták megtartani a labdát. A fővárosi együttes a félidő közepére mezőnyfölényét gólra váltva növelte előnyét és rendkívül magabiztosan futballozott. A Zalaegerszeg ugyanakkor továbbra is vállalta támadó felfogású játékát, és közvetlenül a szünet előtt szépített, újra nyílttá téve az ütközetet.

A Ferencváros a második játékrészt is gyors góllal kezdte, igaz, Botkának ezúttal 13 másodperc helyett négy perc „kellett”. A biztos előny tudatában a vendégek kissé visszavettek, ez lehetőséget adott a ZTE-nek a kibontakozásra, a hazaiak pedig több veszélyes akciót is vezettek. A hajrában a FTC elsősorban biztos védekezésre, abból pedig egy-egy kontrára rendezkedett be. A zöld-fehérek erejét mutatja, hogy az utolsó öt percben szinte labdába sem értek a hazaiak.

A Fradi ezzel, egy hét után, visszavette a vezetést a tabellán: ehhez az is kellett, hogy a Puskás Akadémia szombaton meglepetésre kikapjon hazai pályán az MTK-tól, amely sikerével elmozdult az utolsó helyről. Így most az Újpest a sereghajtó.

Korábban írtuk

Az egyetlen csapat, amely házigazdaként tudott nyerni ebben a fordulóban, az a MOL Fehérvárt 3-1-re felülmúló Budapest Honvéd volt, mely első bajnoki sikért aratta Nebojsa Vignjevic vezetésével.

OTP Bank Liga, 20. forduló:
Budapest Honvéd-MOL Fehérvár FC 3-1
Zalaegerszeg-Ferencváros 1-3
szombaton játszották:
Paksi FC-Gyirmót FC Győr 2-3
Debreceni VSC-Mezőkövesd Zsóry FC 1-4
Puskás Akadémia FC-MTK Budapest 1-2

pénteken játszották:
Újpest FC-Kisvárda Master Good 0-0

Forrás: MLSZ.hu