A január 10-én rajtoló belgrádi olimpiai kvalifikációs vízilabda Európa-bajnokság előtt egy héttel magyarországi nemzetközi tornán tart főpróbát a magyar férfi és női válogatott.

Benedek Tibor szövetségi kapitány legénysége Győrben teszteli vasárnaptól keddig, hol tart a felkészülésben. A 10. Volvo Kupán a szlovák gárda mellett két Eb-résztvevő, az olasz és a spanyol válogatott is ott lesz.

„Az újévi fogadalmam az, hogy nyugodt leszek” – nyilatkozta szombaton Benedek Tibor az M4 Sportnak azzal összefüggésben, hogy a magyar csapat még nincs ott a riói olimpián, de eltökélt célja, hogy már a belgrádi Európa-bajnokságon megszerezze az ötkarikás kvótát.

A Volvo Kupáról a kapitány azt mondta, hogy a torna tökéletes lehetőséget kínál a fejlődésre. Hozzátette, az eredmény másodlagos, de ez nem azt jelenti, hogy a csapat nem szeretné minden mérkőzését megnyerni.

A magyar válogatottra szombaton még közös edzés várt a spanyolokkal, hogy aztán vasárnap este – 19 órától – a világbajnoki negyedik olaszok ellen megkezdje szereplését a Volvo Kupán, amelyről a hazaiak minden mérkőzését közvetíti az M4 Sport.

A 10. Volvo Kupa programja:

január 3., vasárnap:

Szlovákia-Spanyolország 17.00

Magyarország-Olaszország 19.00

január 4., hétfő:

Szlovákia-Olaszország 17.00

Magyarország-Spanyolország 19.00

január 5., kedd:

Spanyolország-Olaszország 18.00

Magyarország-Szlovákia 20.00

A belgrádi Eb-n szintén érdekelt magyar női válogatott ugyancsak vasárnaptól keddig tartja a főpróbát Miskolcon, az 1. Univer Kupán, amelynek a magyar ligaválogatott mellett szereplője a kontinensviadalon szintúgy induló görög és olasz válogatott is. A szövetségi elnök, Kemény Dénes nevét viselő uszodában Bíró Attila szövetségi kapitány együttese előbb a másik magyar együttessel játszik, majd az Eb-csoporttárs görögökkel vívandó hétfői csatát követően a keddi zárónapon az olaszok ellen száll vízbe.

Az 1. Univer Kupa programja:

január 3., vasárnap:

Magyarország-Magyar ligaválogatott 15.15

Olaszország-Görögország 16.45

január 4., hétfő:

Magyarország-Görögország 15.15

Magyar ligaválogatott-Olaszország 16.45

január 5., kedd:

Magyarország-Olaszország 16.15

Magyar ligaválogatott-Görögország 17.45

MTI