Fotó: MTI/EPA/Peter Powell
Hirdetés

A legjobb nyolc között még négy hely kiadó, a negyeddöntőbe jutásért sorra kerülő meccseken pedig papíron a német bajnok és kupagyőztes Bayern Münchennek lesz a legkönnyebb dolga. Hansi Flick tanítványai a párharc első találkozóján – még február végén – 3-0-ra verték Londonban a Chelsea-t, így a szombati esti müncheni visszavágó csupán formalitásnak ígérkezik. A londoni Kékek szinte megoldhatatlannak tűnő feladat előtt állnak, Frank Lampard vezetőedzőnek ugyanis több meghatározó játékost, így az eltiltott Marcos Alonsót, valamint a sérüléssel bajlódó Pedrót, Cesar Azpilicuetát és Christian Pulisicet is nélkülöznie kell, közben pedig bokaproblémák miatt a brazil Willian szereplése is kérdéses.

A másik szombat esti összecsapáson a Barcelona látja vendégül a Napolit, amely 1-1-es döntetlenre volt képes saját stadionjában a Lionel Messi vezette katalánok ellen. A házigazdáknál többen hiányoznak majd sérülés miatt, és közülük kiemelkedik a francia világbajnok védő Samuel Umtiti, míg a középpályásoknál a sárga lapjai miatt eltiltott Sergio Busquets-et, valamint az odavágón kiállított chilei Arturo Vidalt kell majd pótolni. A nápolyiaknál a combsérüléssel küzdő Lorenzo Insigne nem játszhat, de Gennaro Gattuso vezetőedző így is ütőképes együttest tud a Camp Nou gyepére küldeni.

Pénteken a sorozatban kilencedszer olasz bajnok Juventus fogadja Torinóban a francia Olympique Lyont, amely az első mérkőzésen meglepetésre 1-0-ra legyőzte a Cristiano Ronaldóval felálló olasz sztárcsapatot. Maurizio Sarri tanítványainak ugyanakkor papíron nem kellene, hogy gondot jelentsen a Lyon megverése, ráadásul a Juve a bajnoki cím bebiztosítása után az utolsó néhány Serie A fordulóban igyekezett pihentetni meghatározó játékosait, Ronaldo az utolsó meccsen már pályára sem lépett.

Az egyik legnagyobb érdeklődéssel várt nyolcaddöntős visszavágó a Manchester City és a spanyol bajnok Real Madrid összecsapása lesz Angliában, ahol a Zinedine Zidane vezette madridiaknak 2-1-es hátrányból kellene fordítaniuk és kivívni a továbbjutást. A City a Premier League-ben nem tudott címet védeni, az FA Kupában pedig az elődöntőben vérzett el a későbbi győztes Arsenallal szemben, a Ligakupát viszont sikerült megnyernie. Josep Guardiola vezetőedző azonban egyértelműen célnak tűzte ki a BL megnyerését, de a pandémia miatt elrendelt kényszerszünet után új erőre kapó Real ellen még az előny birtokában sem lesz egyszerű dolga a Citynek. Guardiola ráadásul térdsérülés miatt nem számíthat a csapat támadójátékának fazont szabó Sergio Agüeróra, igaz, a madridiaknál szintén lesz kimaradó: Sergio Ramos piros lap miatt nem léphet pályára, Gareth Bale-t pedig Zidane hagyta ki a keretből.

Korábban írtuk

A nyolcaddöntő visszavágói pénteken és szombaton is 21 órakor kezdődnek.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók:
péntek:
Juventus (olasz)-Olympique Lyon (francia) 21.00 (az első mérkőzésen: 0-1)
Manchester City (angol)-Real Madrid (spanyol) 21.00 (2-1)
szombat:
FC Barcelona (spanyol)-SSC Napoli (olasz) 21.00 (1-1)
Bayern München (német)-Chelsea (angol) 21.00 (3-0)