Hirdetés

Ha Kövér László, az Országgyűlés elnöke elmondta, amit el kellett mondani, ráadásul amit mondott, azt jól is mondta, mondják már meg nekem, hogy miért akarjak én másként fogalmazni, amikor alapjában véve ugyanazt akarom mondani, amit – mint említettem – Kövér László már elmondott? 

Ezek után nem csodálom, ha mindenki kíváncsi rá, hogy az Országgyűlés elnöke vajon mi olyat mondhatott, amit én is mondanék, ha már ő el nem mondta volna. 

Na, hát akkor tessék, de csak módjával: „a globalizáció, a kozmopolita sematizmus, a nacionalista ármánykodás vagy éppen az egyszerű materialista tudatlanság nagy ellensége hazánknak, nemzeti identitásunknak.” 

Ezzel így, megfelelően behelyettesítve az egyes tételeket a megfelelő szereplőkkel, egészen nyugodtan egyet lehet érteni. Szerintem dr. Szabó Csaba, a 2014-ben alakult Zalai 47. Honvédzászlóalj Hagyományőrző Egyesület őrnagya is – aki a képen a csapatzászló csücskét éppen kézben tartva feszíti ki azt – egyetérthet vele, csakúgy mint a katonai hagyományőrzők zöme. 

A képen az első ülő sor: Körhöcz Attila, Tuboly Kálmán, Birkás József; második ülő sor: Németh Dezső, dr. Szabó László, Sümegi László; állnak: dr. Varga Péter (százados), dr. Szabó Csaba (őrnagy)

A Zalai 47-esek céljaik között azt is megfogalmazták, hogy a „jó Isten segedelmével az elszakított területeken élő nemzettársainkkal élő kapcsolatot ápolunk”. Ezt ők komolyan is veszik. Eddig háromszor találkoztam a csapattal: egyszer Erdélyben, egyszer a Felvidéken és egyszer pedig Budavárban. 

Na de mit mondott még Kövér László a Zalai 47-esek zászlószentelésén? Például ezt: „Amikor hagyományőrzésre vállalkoznak, akkor a magyar nemzet identitásőrzésére is vállalkoznak.” 

Azt meg már én teszem hozzá, hogy ha volna olyan katonai hagyományőrző, aki nem így gondolná, akkor annak épp csak a lényegét nem sikerült volna még meglátnia annak, amit magyar katonai hagyományőrzésnek nevezünk.