Fotó: shutterstock.com (archív)
Hirdetés

A 2018-ban alapított Haris Digital magyar startupként a kis- és közepes vállalatok gyártás-digitalizációjával foglalkozik. Egy szenzor és gépi tanulás alapú rendszert hozott létre, amely folyamatosan figyeli, hogy mekkora hatékonysággal működnek a gépek egy vállalat termelőüzemében.

A cég a fejlesztését idén a Consumer Electronics Show-n is bemutathatta. A hirado.hu megkereste Perecz Pétert, a Haris Digital ügyvezetőjét, akit a legnagyobb meglepetés akkor érte, amikor a vállalatot egy nem mindennapi érdeklődő kereste fel: az Amerikai Védelmi Minisztérium (Pentagon) küldöttsége kíváncsian fogadta találmányukat.

„Megtisztelő érzés volt az Amerikai Egyesült Államok Légierejének képviselőivel tárgyalni. Az intézmény kutatással és különböző légvédelmi gépek alkatrészeinek gyártásával is foglalkozik, ezáltal a fejlesztésünket a delegáció számukra nagyon érdekesnek hasznosnak találta. Sikerült mélyebben is tárgyalni egy esetleges jövőbeni együttműködésről, amely akár még csak a kezdeti fázisában óriási örömmel szolgálna mindnyájunk számára” – mesélte Perecz Péter, aki azt is elárulta, hogy a Haris Digital legfontosabb célja a közeljövőben az amerikai piacon való jelenlét megerősítése.

A további részletekről IDE KATTINTVA a Híradó honlapján olvashatnak.

Korábban írtuk